<<< Vissza

Hetes torna

2003. augusztus 22.

 
Az NB I-be jutott Szentesi VSC "91-esek" rögbicsapata nemzetközi tornát szeretett volna rendezni, augusztus 16-án Szentesen. A hetes torna (hét fő alkot egy csapatot) nemzetközi jellege elszállt. Szomorú dolog, hogy huszonnégy órával az esemény kezdete előtt a meghívott külhoni együttesek: Arad, Temesvár, Beográd lemondták részvételüket. Rajtuk kívül több neves hazai gárda sem vállalta a szereplést. Minden jó, ha a vége jó - tartja a közmondás. Végül öt csapat részvételével került megrendezésre a VII. Rögbitorna. A résztvevő együttesek körmérkőzést vívtak egymással.

Íme az eredmények: Szentesi VSC "91-esek" - Kecskemét Lestár 35:0, Kecskemét I. - Szeged 31:0, Szentes - Dunaújváros 24:5, Kecskemét Lestár - Szeged 21:10, Dunaújváros - Kecskemét I. 7:38, Szentes - Szeged 38:14, Kecskemét Lestár - Dunaújváros 5:33, Dunaújváros - Szeged 35:0, Kecskemét Lestár - Kecskemét I. 0:50, Szentes - Kecskemét I. 10:49.

A torna végeredménye:

1. Kecskemét I. 12 pont,
2. Szentes 9 pont,
3. Dunaújváros 8 pont,
4. Kecskemét Lestár 6 pont,
s 5. Szeged 4 pont.

A szentesi Vida-Szűcs Lajos a Magyar Rögbi Szövetség elnökségi tagja így értékelte a tornát:

- Sokkal jobb lett volna, ha a meghívott külföldi együttesek és a hazai élcsapatok is jelen lettek volna. Ettől függetlenül nagyon sportszerű és jól szervett torna volt.

Az NB I-be jutott Szentesi VSC "91-esek" csapatának első osztályú szereplésével kapcsolatosan kijelentette:

- Az első osztály újoncánál azt a veszélyt látom, hogy a Szentes az NB II nevelkedett. Az NB I sokkal feszesebb, tudatosabb, játékban is minőségi különbség van a két osztály között. Nyilvánvalóan lesznek olyan csapatok az NB I-ben, amelyek fizikailag is felülmúlják a "91-eseket". Ezt el is kell majd tudni viselni. Szentesnek az első évben fel kell venni a ritmust, s ez egy nagy kihívás számukra. Ha az említett dolgokra sikerül felkészülni, akkor az elég lehet az NB I-ben maradáshoz. A bent maradás valójában az edzéseken dől el, mint ahogy Kutuzov mondotta anno: "A háborút, a csatát, a gyakorlaton nyerjük meg, s nem ott a helyszínen.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza