<<< Vissza

Bemutatkozás új sportágban

2003. augusztus 22.

 
A fiatalabb korosztály számára már befejeződött a versenyszezon triatlonban, míg mások még nem lélegezhettek fel, hiszen hátra van a legnehezebb versenyük. A Four Diamonds SE sportolói közül ketten egy újdonságnak számító sportággal, az aquatlonnal is megpróbálkoztak. Szakál Sándor, az egyesület vezetője, egyben versenyzője visszatekintett a közelmúlt versenyeredményeire.

- A megyei diákolimpián, Csongrádon ifjúsági kategóriában Berczeli Anett második, az újonc kategóriás Talmácsi Nikolett harmadik helyezést szerzett. Június végén a rövidtávú ranglista és amatőr OB-n Vakhal Norbert a második, apja, a senior korcsoportos Vakhal György a harmadik helyen végzett. Július 13-án Fonyódon a középtávú triatlon OB-n mintegy háromszázötven induló között nyerni tudott a szenior Grőb János, ugyanitt Vakhal György 6. lett - sorolta Szakál Sándor. Legutóbbi versenyükön, Fadd-domboriban augusztus 9-10-én, a triatlon sprint és aquatlon OB-n triatlonban Szakál Sándor korcsportjában 5. helyezést szerzett. Érdekesség, hogy a 6-8 éves gyerekeknek is indítottak futamot, mely 50 méter úszásból, 500 méter kerékpározásból és a rövid versenyt záró 100 méteres futásból állt. A két szentesi induló, Talmácsi Krisztina 4., míg Szakál Gergő 9. helyen ért célba. Szakál Sándor a versennyel kapcsolatban elmondta, hogy a hat- és a nyolcéves gyerekek között már elég nagy a különbség, mégis ugyanazon kategóriában versenyeztették őket.

Az aquatlon OB-n Berczeli Anett 8., Talmácsi Nikolett 10. lett. A sportág úszásból és futásból áll. Két éve van jelen Magyarországon, de a szentesiek csak most debütáltak. Anett versenytávja kétszer 2500 méter futásból, köztük 750 méter úszásból állt, Nikinek 200 méter úszást és 1 kilométer futást kellett teljesíteni. Mindkét lány elsőként jött ki az úszásból, de egyikük fél, másikuk legalább egy percet töltött azzal, hogy a parton lerakott dobozokban megtalálja a ruháit. Nem rajtuk múlott, hogy többen is megelőzték őket. Akár dobogón is végezhettek volna, pedig korcsoportonként száz fölött volt a versenyzők száma.

A két lány eddig úszásban jeleskedett, Kádár Róbert irányítása alatt, ám Anett mostantól inkább a triatlon mellett marad.

Ahogy tavaly, az idén is nekirugaszkodik Vakhal György és fia az Ironman-versenynek. Augusztus 23-án, Nagyatádon rendezik az eseményt, a következő távokkal: 3800 méter úszás, 180 kilométer kerékpározás, 42 kilométer futás. Egy ilyen nagyszabású versenyen már egy 10-15. helyezés is igen jónak mondható.

Akár ilyen magasságokban is eljuthatnak azok, akik ősztől a triatlont választják. Szeptember 3-án kezdődnek az edzések Szakál Sándor vezetésével, s már lehet jelentkezni a 06-30-2930-838-as telefonszámon.

A Four Diamonds SE köszönetét fejezi ki támogatóinak: Szentes Város Önkormányzata, Gyermely Rt., Herba Plus Kft., Shell, Francia Pékség, Petőfi Cukrászda, dr. Tóth Attila fogorvos, Talmácsi Ferenc, Oszreluczki Barnabás, Gergely Zsolt, Kalamusz Endre, Pintér István, Kecse Nagy Ferenc, Pusztai Zsolt vállalkozók.

Darók József


<<< Vissza