<<< Vissza

Véres harc a diszkó előtt

2003. augusztus 22.

 
A Club No Limit (volt Bajor söröző) diszkónál történt incidens szombatról vasárnapra virradó éjszaka. A rendőrség rendelkezésére álló adatai szerint a diszkóban egy háromfős csapat szórakozott. Az idő alatt több vendég is panaszkodott a háromfős társaságra, mondván azok inzultálják őket. Erre két rendező a karjuknál fogva kivezette a helyiségből a három férfit. Közölték velük, hogy hagyják el a szórakozóhelyet.

- A jegy árát is visszafizették a részükre - tájékoztatta lapunka Tyityán László rendőr őrnagy, a helyi rendőrkapitánysáűg bűnügyi osztályának vezetője. - Ekkor, hogy milyen indíttatásból, még nem tudjuk, a három vendég közül két férfi támadólag lépett fel a képzett kidobóval szemben. Aki sportolt ember lévén, korábban ökölvívó volt, egy-egy egyenest beütött a két fiúnak, ami némi vérrel is együtt járt.

- Már úgy tűnt, hogy ennyivel le is rendeződött a dolog, ám a három férfi kis idő múlva új erőre kapott, visszamentek a klub elé, s követelték kidobójukat - folytatta a bűnügyi osztályvezető. - Az egyik sértett, akit korábban megütöttek, provokálta a rendezőt, hogy "ő csak egy csicska, megöleti, agyonlöveti, stb." Ijesztgette, úgy tett, mintha ütni akarna, egy alkalommal leköpte a kidobót, aki még ezt is hellyel-közzel türelemmel viselte. A férfi vendég, a ki később sértettünkké vált, fölbuzdulva, hogy most már erős lett, nekitámadt a rendezőnek, a képzett kidobó egy ütéssel megállította, azt követően, a rendelkezésre álló adataink szerint, ahogyan a gyanúsított elmondta, begőzölt, néhányszor ököllel fejbe verte az illetőt, aki ennek következtében hanyatt esett. Ezt követően még egy alkalommal fejbe rúgta. A vendég a szerencsétlen esés következtében nyolc napon túl gyógyuló bokatörést szenvedett, valamint az orrcsontja is eltört.

A rendező ellen súlyos testi sértés bűntette miatt büntetőeljárást indítottunk. Hogy ő milyen jogos védelmi helyzetben volt, azt túllépte-e, az eljárás folyamán kiderülhet.


<<< Vissza