<<< Vissza

Családi tábor

2003. augusztus 22.

 
A Szabadidős Sportklub sikeres tábort szervezett az önkormányzat szigligeti üdülőjében. A résztvevők jól érezték magukat az augusztus 2-8-ig tartó táborban. A napfényes és igen meleg vizű Balaton gyakori látogatása mellett több különböző túrára is sor került.

Keszthelyen meglátogattuk a Kastély Múzeumot és elgyönyörködtünk a sok szép látnivalóban, melyek nemcsak esztétikai örömöt nyújtottak, hanem nemzetünk történelmének jókora szeletét is megismerhettük. De így volt ez a veszprémi várban, a sümegi várban és az általunk bejárt városok mindegyikében.

Kemény próba volt a Badacsony-Lábdi hegy megmászása a kánikulában, de nagyszerűen sikerült. Négyévestől a hetven feletti részvevőkig mindenki kitett magáért. Szépen gyűltek a teljesítmény után járó jutalompontok. Zajlottak a különböző versenyek (asztalitenisz, ki tud többet a programok során meglátogatott objektumokról). A történelem ismerete némi kívánnivalót hagyott maga után. Nem árt majd bepótolni a hiányosságokat. Klubunk feladatul vállalta a honismeret bővítését. Úgy gondoljuk, már ez a táborozás is hozott némi eredményt ezen a téren.

Ez a családi tábor sorban a 14. volt. Az elsőt Szanazugban szerveztük 1989-ben. Azóta többször is megfordultunk Szigligeten és Bükkszentkereszten is. A családi együttlét, az együtt sportolás, együtt túrázás örömét biztosítja.
A tábor résztvevői között harmincegy fő 18 éven aluli gyermeket és fiatalt találhattunk, akik jól beilleszkedtek az idősebb korosztály közé! A klub önálló színielőadást is szervezett a tábor területén a gyermekek számára, melyen az egész tábor részt vett, hatvan perc önfeledt kacagás jellemezte a sikert.

Várpalotán a Thury-várban rendkívül magas színvonalú bányászati és vegyipari történeti kiállítást láthattunk. Székesfehérváron Bary Jenő szobrászművész által alkotott várkastély-múzeum szobrait, festményeit és a halhatatlan szerelem kőbe vésett emlékét csodálhattuk meg.

Sajnos, a múzeumi belépők árai sok esetben elriasztják az érdeklődő kispénzű honfitársakat. Ezt a problémát sürgősen orvosolni kell!

Néhány mondatot szeretnék írni a tábor jelenlegi állapotáról. Az ellátás magas színvonalú. A tábor gondnoka - Kiss Tibor - nagy rutinnal és segítőkészséggel vezeti az intézményt. Sajnos a szűkös anyagi helyzet, meg a kierőszakolt bevételi terv nem tesz jót a színvonalnak. Sportolási lehetőség alig van. A családok ellátása több hűtőkapacitást igényelne. A meleg vízzel is voltak problémák. Mindezek ellenére csodálatos hetet töltöttünk a táborban. Egy másik gond a részvételi díjak magasak voltak.

Javasoljuk, az önkormányzati testületnek, hogy a következő évtől a szentesi gyermekek és családok számára a részvételi díjat 15-20 százalékkal csökkentse. Erre a célra különítsen el a költségvetésből egy megfelelő alapot, melyre pályázhatnának a táborozni szándékozó szervezetek. A tábor szolgáltatásait, a sportolást szolgáló objektumokhoz hasonlóan kellene kezelni, fokozatosan emelni a színvonalat, bővíteni a lehetőségek körét.

Léhi Gábor
klubelnök


<<< Vissza