<<< Vissza

Szegvár napjai

2003. augusztus 22.

 
A nagyközség önkormányzata idén is felvállalta a falunapok megszervezését Szegváron. A kétnapos rendezvényt augusztus 16-17-én bonyolítottuk le a polgármesteri hivatal előtti főtéren. Augusztus 16-án délelőtt asztalitenisz bajnokságot szerveztek a művelődési házban, a piactéren darts versenyre hívták az érdeklődőket.

Délelőtt 10 órától a helyi közösségfejlesztők tarhonyafőző versenyt szerveztek az 5 szomszédság (Öregfalu, Rétitelep, Kinizsi-telep, Újfalu, Kossuth-telep) közreműködésével. A hozzávalókat és a finom süteményeket, üdítőket is ők hozták össze. Délután 3 órától Piti Katalin, festőművész képeiben gyönyörködhettek. A festőnő valamennyi képhez verset is írt. A költeményeket a fiatalok tolmácsolásában hallhatta a közönség. A művésznő egy gyönyörű képet a nagyközségnek ajánlott fel, amit árvereztünk, befolyt összeg az Egészségért Közalapítvány vagyonát gyarapítja.
Az esti órákban helyi kitüntetések átadására került sor. Az idén a Szegvárért Emlékérmeket Dr. Pozsik Sándor körzeti orvos és Bacsa Józsefné, a Szép Öregkor Nyugdíjas Klub vezetője kapták, ezután osztották ki a legvirágosabb ház eleje c. díjakat is. Sok lakos büszkélkedhetett ezzel a címmel.

Vasárnap fő attrakciója a piac ünnepélyes átadása volt.
Balla Tibor, a népművészet ifjú mestere és tanítványa, Zöldi Lászlóné dél-alföldi dalokat játszottak tekerőlanton. Szenczi Sándorné polgármester avatóbeszéde után Zsadányi József katolikus plébános úr felszentelte a piacot. Ezen az ünnepségen részt vettek a környező városok, falvak polgármesterei és a helyi képviselő-testület tagjai is. A nagyszámú közönség boldogan vette birtokába a gyönyörű létesítményt. Ez idő alatt a művelődési házban kozmetikai tanácsadáson is részt vehettek az érdeklődők, míg a bátrak a falmászás tudományát is kipróbálhatták.

A gyermekeket Lendvai Géza bűvész szórakoztatta, majd az "Én ezt tudom" gálaműsor következett. Színvonalas produkciókat láthattunk. Valamennyi korosztály képviseltette magát ezen az immáron hagyománynak számító bemutatkozáson. A szegvári és a debreceni Break show is remekül sikerült, az ezt követő karate bemutatón sok gyerek és felnőtt törte-zúzta a téglákat.

Este a Füstifecskék szórakoztatták a lakosságot, majd az Öttömösi 3 Tenor zenés, humoros showján nevethettünk.
A 21 órai tűzijáték koronaként került a falunapok rendezvénysorozatára. Gyönyörködhettünk a csodálatos alakzatokban, a különböző színes tűzgömbökben. A tombolasorsoláson értékes nyereményeket sorsoltunk ki. Rácz János nagyszerű kezdeményezésére gyűjtést indítottunk a művelődési ház létesítményének klimatizálására. Majd hajnalig a fiatal korosztály discon, a közép korosztály zenés esten vehetett részt.

Lukács Istvánné
Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.


<<< Vissza