<<< Vissza

Elismerések a közszférában

2003. augusztus 22.

 
A közszféra dolgozóit köszöntötték augusztus 19-én a városházán. A rövid kulturális programot követően - melyben közreműködött Andor Csilla (ének) és Nagy János (zongora) - Szirbik Imre polgármester beszédében megemlékezett Szent István királyunkról. Arról az időszakról, amikor a magyarok befejezték vándorlásukat, s a Kárpát medencében letelepedve, Európában államot alapítottak. Belső és külső konfliktusok, háborúk következtek, majd 1000 karácsonyán I. István fejére helyezték a koronát. A magyar állam hivatalosan is megalakult.

A polgármester kijelentette: ahhoz, hogy mindez fennmaradjon, több generáció együttes munkája kellett. Kellett az alkotmány, amely rendezi az ország legalapvetőbb dolgait, szokásait, törvényeit, közösségi viselkedési normáit. Azonban, hogy az alkotmány ne csak írott malaszt legyen, ahhoz gazdasági alapokon működő erős társadalom szükséges. Ezt a jelképes gazdasági alapot ünnepeljük az új kenyérrel, abban a megtestesült dologban, amit a magyar ember életnek nevez, és tudja, hogy verejtékes munkájának gyümölcse és jövőjének záloga.

- E három ünnep méltán fonódik össze augusztus 20-ával, jelenti számunkra azt, amik vagyunk, amik voltunk, és az új Európában még nagyon sokáig leszünk: magyarok. Akiknek önálló történelmük van, dolgos nagyapáik, apáik révén volt alapjuk arra, hogy jelent és jövőt építsenek. Ehhez emberek kellenek. Emberek, akik a maguk területén teszik a dolgukat. Úgy vélem, augusztus 20-án méltán ünnepeljük azokat, akik a közigazgatás, a közművelődés, a segítségnyújtás, legyen az szociális, katasztrófa-elhárítás, vagy a kommunális ellátás területén teszik a dolgukat. Nagyon sokszor a háttérben munkálkodnak. Az a fontos, hogy az emberek érezzék a nekik nyújtott segítséget. Önökön keresztül köszönöm a város 1500 közalkalmazottjának, hogy nap mint nap téve a dolgukat, ez a település épül, szépül, fejlődik, remélem, a polgáraink, az idelátogatók örömére egyaránt. A város lakosságának nevében köszönöm mindezt, hiszen a munka értük van, az eredménye őket boldogítja. Kívánom, legyen erejük, hitük, jókedvük ahhoz, hogy ezt a munkát mindannyiunk örömére, a város fejlődésére továbbvégezzék - mondta a polgármester.

A közszféra dolgozóit köszöntötték augusztus 19-én a városházán. Az ünnepségen egyszeri elismerésben részesült:

Bartyikné Szőke Csilla ügykezelő (polgármesteri hivatal), Bullás András portás (sportcsarnok), Csernus L. Jánosné gondozónő (bölcsőde), Dobos Ferenc asztalos (városellátó intézmény), Dögei Erika házi szociális gondozó (gondozási központ), Gerendi Lászlóné adóügyi ügyintéző (polgármesteri hivatal), Gombos István gépkezelő (városellátó intézmény), Kerekes Jánosné szakács (központi gyermekélelmezési konyha), Kiss Gabriella szakmai vezető (családsegítő központ), Kocsis Lászlóné számviteli ügyintéző (művelődési központ), Kovács Györgyné irodavezető (Városi Intézmények Gazdasági Irodája).

Malkócs Ernő kubikos (városellátó intézmény), Molnár György karbantartó-lakatos (városellátó intézmény), Móricz Jánosné védőnő (VIGI), Őze Gyuláné konyhai kisegítő (központi gyermekélelmezési konyha), Pintérné Horváth Anikó könyvtáros (városi gyermekkönyvtár), Szabó Mihály tűzoltó főtörzsőrmester (tűzoltóság), Takács László igazgató (sportcsarnok), Varga Marianna adminisztrátor (városellátó intézmény), Vass Attila tűzoltó százados (tűzoltóság), Váczi József gépkocsivezető (gondozási központ), Várkonyiné Mihály Erna tanár (Lajtha László Zeneiskola).
Szentes város "Közéleti Ifjúsági Díja" kitüntetésben Forgó Mária, a Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola volt tanulója és Fülöp Erzsébet, a Bartha János Kertészeti Szakközépiskola tanára részesült.

Az elismeréseket Szirbik Imre polgármester adta át.


<<< Vissza