<<< Vissza

Fesztelen, családias nap

2003. augusztus 22.

 
Családi- és sportnapra várta az érdeklődőket a Szentes Városért Civil Fórum és a Szabadidős Sportklub augusztus 19-én és 20-án. A rendezvény a drogprevenció jegyében zajlott. A sportesemények már az ünnep előestéjén megkezdődtek, Szent István napján pedig sor került az új kenyér szegésére is.

Az eseménysorozat hivatalos megnyitóján, a sportközpontban 20-án délelőtt, a Himnusz elhangzása után Szirbik Imre polgármester beszédében hármas ünnepként említette e jeles napot. A magyar államiság, az Alkotmány és az új kenyér napja kapcsán kiemelte, hogy egy ilyen aszályos esztendőben még jobban megbecsülik a kenyeret az emberek. A kenyér az, ami az embert emberré teszi, - fogalmazott Szirbik Imre - hiszen a kenyér testesíti meg a munkát és a jövő is benne van. Jusson belőle Mindenkinek! - kívánta a polgármester. Dr. Imre Ernő református esperes és Vági László ny. római katolikus apát szegte meg az új kenyeret, mellyel a polgármester körbekínálta a megjelenteket.

Előző este kispályás focimérkőzéseket rendeztek éjszakába nyúlóan, a Kurcán pedig - sajnos csak a szomszédos zenei rendezvény befejeztével - a Horváth Mihály Gimnázium evezősei, kivilágított hajóikkal, és egy kis látványelemmel megelőlegezték a másnap esti tűzijátékot.

- Ez egy rendezvény a sok közül, mely a kábítószer-fogyasztás megelőzését szolgálja - mondta Léhi Gábor, a Szabadidős Sportklub elnöke. Úgy gondolja, csak hasonló rendezvények sorával, a kulturált, fesztelen, családias programokkal terelhető el a figyelem a drogokról és a többi káros szenvedélyről. A klub tánccsoportja palotással nyitotta a színpadi zenés műsort. A zeneszó, az egymást követő fellépők mind több nézőt vonzottak. A színpadra lépők között üdvözölhettük a bácska-topolyai ifjúsági néptánccsoportot is, de felléptek a különböző városi rendezvényeken már megismert szentesi büszkeségeink is. Táncosok, zenészek majd sportolók is. A nézőket ingyen virslivel és tejjel vendégelték meg a szervezők. Eközben barátságos kézilabda-mérkőzésen, a ligeti teniszpályán pedig családi párosok versenyén szurkolhattak a sportbarátok.

A tűzoldók autóit valósággal "megszállták" a gyerekek, s kedvükért olykor a szirénát is be kellett kapcsolni.
Hasonló érdeklődés kísérte a repülőmodelleket - a földön és reptetés közbe is. A Gyovai család férfitagjait is ez a bemutató kötötte le, míg a család hölgytagjai a fák hűvösébe menekültek a babakocsiban szendergő másfél éves kislánnyal. Gyovainé Batta Mária elárulta, ritkán van így együtt a család: anya, apa, nagymama, napapa, két gyerek. Kunszentmártoniak, s most anyósáéknál vendégeskednek. A tízéves kislány a lovastornászok bemutatójában gyönyörködött, de Gyovainé szerint biztosan részt vesz az aszfaltrajzversenyen is, mivel művészeti iskolába, rajztagozatra jár. A színpadon alkalmi "Ki mit tud"-ot rendeztek, nagyon sok bátor kis énekessel, szavalóval, akik mindannyian ajándékot kaptak. Itt "tűnt fel" a helybeli Bacsa Szimonetta, aki négyszer is fellépett produkcióival. A Klauzál általános iskola leendő harmadikosa farsangi ünnepségen szerzett már rutint szereplésben. Nagy kislány már, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy unokatestvérével, szülők nélkül jöttek.

A szervezők szerint a sok lehetőséget rejtő, de ilyen nagy rendezvény szervezésére most még alkalmatlan helyszínen jövőre csak az áprilisi sportmajálist, és az éjszakai sportprogramot kívánják megrendezni. A gyerekek rajzai egy ideig őrzik a szép nap emlékét.

Darók József


*
Éjszakai kispályás labdarúgótorna eredményei:

1. KÁOSZ, 2. FANTA, 3. FIORELLO.

A legsportszerűbb csapat: RED STAR.

A családi páros teniszverseny: Fiú-férfi: 1. Szentesi Dávid-Sebestyén Péter, 2. Domján fivérek, 3. ifj. Mészáros János-Mészáros János. Leány-apa vagy anya: 1. Bakos Eszter-Bakos László, 2. Gundl Viktória-Menyhárt Andrea, 3. Lakatos Donatella-dr. Lakatos Ákos. Testvérpáros: 1. Csizi Henriett-Csizi Evelin, 2. Brezovai Judit-Brezovai Zoltán, 3. Berezvai Dóra-ifj. Berezvai Árpád.

Barátságos női kézilabda-mérkőzés: Szabadidő Sportklub-Hungerit 21:20.


<<< Vissza