<<< Vissza

Gázvezeték-építés

2003. július 11.

 
Tervszerű rekonstrukciós munkát végeznek a Dégáz Rt.-nél. Mint azt Tóbiás Zoltántól, a cég szegedi műszaki kirendeltségének vezetőjétől megtudtuk, a gázelosztó vezetékek már túlhaladták a húszéves kort, kicserélésük mára esedékessé vált. A szakemberek korszerű csövekre cserélik a korrodált vezetékeket, az újak már hosszabb élettartamúak.

A munkálatokat lényegében már tavaly elkezdték, a Kiss Zsigmond utcai vezetéképítés akkor nem járt forgalmi korlátozásokkal. S hogy hamarabb befejezték a munkát? Annak a Kurca-híd építése volt az oka. Munkaterület volt, nem lehetett gázvezetéket építeni.

A munkát most ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták. A műszaki vezető elmondta, a vezetéképítéseket sajnos másképp nem lehet megoldani csak a Sima Ferenc utcai nagygerincű csomópontról, ahol forgalomkorlátozással találkozhatnak a városban közlekedők. Ez érinti a Batthyány utcát is. Meddig még? A munkaterületen várhatóan még két hétig dolgoznak a csövek fektetésén. A vezeték üzembe helyezésével kapcsolatban lesznek fogyasztói korlátozások, amelyek előreláthatóan nem haladják meg a 6-8 órás időtartamot. A munkát egy nap alatt végzik el, nagyobb erők összpontosításával. Tóbiás Zoltán ígéretet tett arra, előtte kiértesítik a fogyasztókat. Nemcsak a lakosságot, az érintett intézményeket, vállalkozásokat is. Ennek időtartama július végére várható. Talán érthető, hogy ma még nem tudnak pontos időpontot mondani, hiszen építés közben vannak, jelenleg is kisebb műszaki problémán dolgoznak, amit meg kell oldaniuk.

- A munkálatok bizonyos kényelmetlenséggel járnak, amiatt kérjük az ott lakók türelmét - jelentette ki a műszaki vezető, aki érdeklődésünkre beszámolt más munkákról is, amiket jelenleg a városban végeznek. Említést tett a Cseuz Béla, Honvéd, Köztársaság utcákban, azok összetartozó részénél folyó gázvezeték-építésről. A munkálatok szakaszos szolgáltatási szünetekkel járnak, a fogyasztók kiértesítése mellett. A Honvéd utca végén várhatóan július 18-áig, a másik részén a hónap végére, a Köztársaság utcán augusztus hónap első feléig elkészülnek az építéssel.

- Több fogyasztó is panaszkodott, hogy előre nem szóltak nekik a munkavégzésről. Hogyan értesítik ki a lakosságot?

- Írásban. Minden lakásban megkíséreljük személyesen beadni a kiértesítő cédulát. Ahol nincsenek otthon, ott a levelesládába tesszük a papírt.

- Terveznek más munkákat a városban?

- Igen a Kossuth utcai gázszabályzótól a Brusznyai sétányig, azután még az Apponyi térnél lesznek kisebb munkálatok. Ilyen nagyobb horderejű munkába, mint amit most végzünk, idén már nem fogunk bele.

- Szeptemberben várhatóan elkezdődnek a csatornaépítési munkák is a településen. A jövőre nézve ezzel kapcsolatban terveznek-e egyeztetéseket a polgármesteri hivatal műszaki osztályával?

- Ezen a téren már elindultak a tárgyalások, a jövő évi rekonstrukciós programot úgy alakítjuk ki, hogy ott, ahol gázvezeték-építési munkák is lesznek, összehangoljuk a dolgokat. Mellettük természetesen bejöhetnek olyan váratlan munkák, amelyeket előre nem tervezhetünk. A lakosság együttműködését és a közreműködését is várjuk, amennyiben gázszivárgást éreznek, azt haladéktalanul és minél hamarabb jelentsék felénk a 06 80/ 820 141-es zöldszámon.

Az irányításunk alatt, megbízásunkból szerződéses vállalkozók végzik a munkát.

L. J.


<<< Vissza