<<< Vissza

Ezüstérmes gurítás

2003. június 27.

 
Városunk két NB III-as csapata sikerrel fejezte be a 2002-2003-as bajnoki idényt. A jobb eredményt, azaz az ezüstérmet a Szentesi Vasutas Tekézők Egyesülete (SZVTE) szerezte meg. A másik, a Szentesi Tekézők Egyesülete (SZTE) újoncként negyedik helyen zárt. (Vezetőjükkel készült beszélgetést későbbi számunkban közöljük).

A második helyet szerzett SZVTE vezetőjével, Szabó Lászlóval értékeljük a bizonyítványt.

- Hogyan értékeli az együttes teljesítményét? A terveket sikerült-e megvalósítani?

- A kitűzött cél az első hely megszerzése volt, ami az NB II-be jutást jelentette volna. Ennek megvalósítása jegyében vágtunk neki a 2002-2003-as bajnokságnak. A tervünk megvalósításához az első hely kellett volna. A mostani szabályok szerint, ahol tíznél több csapat szerepel, ott az elsőn kívül a második osztályzón lehet kivívni az előrelépést. A mi csoportunkban csak kilenc együttes indult, így csak az aranyérmes jogosult a továbblépésre. Az eredmény értékelését ketté választanám, az idény őszi és tavaszi fordulójára. Ősszel a nyolc mérkőzésből, hét győzelmet szereztünk, s egyszer buktunk. Két pont előnnyel első helyen zártuk az őszi idényt. A tavaszi szereplésünk gyengébbre sikeredett. Két vereség és egy döntetlen mellett, ötször nyertünk. Végül tizenkét győzelemmel, egy döntetlennel, három vereséggel huszonöt pontot szerezve második helyen értünk célba. Tizenegy fordulón át vezettük a tabellát. A Kölszolg (Kunfehértó) elleni hazai mérkőzésen dőlt el az aranyérem sorsa. Sajnos itthon vesztettünk. Így három ponttal maradtunk le a dobogó tetejéről.

Az erőviszonyokkal kapcsolatban megjegyzem, míg mi csak szentesi játékosokkal szerepeltünk, addig a győztes csapat több NB I-es illetve egy szuperliga-győztes versenyzővel lépett fel. Mi nem tudunk ilyen erősítést végezni. Egyéni átlagot régóta nem számolgatok. Inkább a pontfogás, ami meghatározza a játékosok szereplését. Az őszi hazai átlagunk 2477 fa, ezzel szemben a tavasszal 2426 fát értünk el. Ez átlagban 2452 fás átlagot jelent, ami jónak mondható.

Kilenc játékosból állt a csapat. Név szerint: Kovács István, Vajda István, Máté György, Szabics Imre, Bali Imre, Staberecz Mihály, Tóth Attila, Szabó László, Csík Ferenc. Idegenbeli szereplésnél ki kell emelni Máté György teljesítményét, aki a tizenkettek rangsorában második lett.

- Csalódott-e az ezüstéremmel?

- Harmadik éve, amióta én irányítom a csapatot, kétszer voltunk másodikok, egyszer harmadikok. Nem vagyok csalódott, mert egy olyan csapat előzött meg bennünket, amely az NB II-ben is bajnokesélyes.

- A tervek?

- A következő idénynek is úgy vágunk neki, hogy bajnokok szeretnénk lenni. A bajnokság vége óta sikerült egy ifi korú játékost igazolni, Szabics Krisztiánt Szegvárról. Nagyon tehetséges srác. Reméljük, hogy az utánpótlást is erősíteni tudjuk a jövőben.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza