<<< Vissza

A kemény munka gyümölcse

2003. június 27.

 
Veretlenül nyerte a megyei bajnokság szentesi csoportját a Szentesi TE előkészítő labdarúgócsapata. Az 1989-es születésű gyerekekből álló gárda húsz mérkőzésen nem talált legyőzőre. A siker titkairól és a jövő reménységeiről Puskás Jánosnál, az aranyérmes együttes edzőjénél érdeklődtem.

- Mekkora munka van a 100 %-os eredményesség mögött?

- 1997-ben kezdtem együtt dolgozni a fiúkkal. Akkor még az idősebb korosztállyal együtt edzettek a srácok, de legalább el tudtak lesni néhány olyan mozdulatot, ami meghatározónak bizonyult a későbbiekben. Egyébként hetente öt alkalommal találkoztunk tréningen, kettő az iskolában volt megtartva, a maradék három pedig az egyesület keretein belül. A jól sikerült szezonhoz hozzátartozik, hogy télen se álltunk le. Lehetőségeink szerint tornateremben vagy ha az időjárás úgy hozta, szabadban gyakoroltunk rengeteg technikai és taktikai elemet.

- Vannak-e olyan játékosok, akiknek a teljesítménye kiemelkedett a többi közül?

-Nem akarok rangsort állítani, már csak azért sem, mert szinte minden mérkőzésen más kerettel léptünk pályára. A huszonegy fős csapat minden tagja tudásának legjavát adta ebben az idényben. A gárdán belüli cserélődés is bizonyítja, hogy sok nagyon tehetséges ifjú futballistája van az egyesületnek, akik egymásnak tartást kölcsönözve hajtottak végig minden találkozót.

- Ettől független két játékosodra Budapesten is felfigyeltek.

- Tihanyi Gábor és Antal Sándor tényleg maradandót alkotott ebben a szezonban. Munkájuknak meg is lett az eredménye: általános iskolai tanulmányaikat befejezve felvételt nyertek a fővárosi Csanády Árpád Sportgimnáziumba, az egykori KSI-be. Tudomásom szerint az egész országból válogatva harminc fiatal kaphatott lehetőséget ebben az intézményben, ebből kettő szentesi, és ez számomra valamint az egyesület számára roppant örömteli.

- Hogyan fog kinézni a csapat nyári programja, és jövőre milyen bajnokságban kell újra győzedelmeskedni a srácoknak?

- A Klauzál Gábor Általános Iskolában jelenleg is tart a nyolcadik alkalommal megrendezett nyári Focisuli. A most bajnokságot nyert együttes alapjait is ebben a "műhelyben" raktuk le. Szerencsére nagyon népszerű a gyerekek körében ez az edzésforma. Július 4-én már a függetlenség napját ünnepelhetik a srácok, ugyanis akkortól kezdve egy hónapos pihenőt kapnak, de augusztus elejétől napközis rendszerben, napi két gyakorlással készülünk tovább a következő szezonra. Ami pedig a csapat gerincét jelentő 89-eseket illeti, ők felkerülnek az NB-II-es kiemelt bajnokságban szereplő serdülőkhöz. Remélem, jól fognak szerepelni. A kicsik viszont maradnak, nekik meg kellene ismételni az idei eredményt, hiszen vannak olyan jók, mint elődeik.

Az előkészítő 2002-2003. évi bajnokcsapat névsora: Antal Sándor, Bartucz Tamás, Bencsik Attila, Boldizsár Máté, Bordács László, Debreczeni Kiss Ferenc, Dévay Zoltán, Fejes János, Gál László, Kalydy Gábor Péter, Lajos Máté, Lakics Balázs, Nagy István, Nemes Zsolt, Pataki Péter, Polyák Csaba, Szabó Dániel, Szabó István, Tihanyi Gábor.

Bíró Dániel


<<< Vissza