<<< Vissza

Tartása volt a Bertóknak
 Hatodik helyen végeztek

2003. június 27.

 
Hatodik helyen fejezte be az OB-I/B-s vízilabda-bajnokságot a Bertók SC csapata. A vidék legjobbja címet kiérdemlő szentesi gárda edzőjével, Pásztor Antallal az elmúlt szezon mérkőzéseiről, a társaság hozzáállásáról és jövő feladatairól beszélgettem.

- Eredményesség tekintetében megismételték a tavalyi évet a Bertók-fiúk. Miben volt más az idei szezon?

- Ami leginkább szíven ütött, hogy volt néhány súlyos vereségünk. Tízgólos kudarcok nem voltak jellemzőek erre a csapatra. A bajnok Ybllel vívott fővárosi mérkőzésünk, az ezüstös Neptun elleni csaták tartoznak ebbe a körbe. Volt még egy betlink, amit Békéscsabán szenvedtünk el, ezt nagyon nehéz volt feldolgozni a játékosoknak, a szponzorunknak és nekem is. Ha a pozitívumokat vesszük szemügyre, örömteli volt, hogy az ifjúsági válogatottal mindkét mérkőzésünkön partiban voltunk, emellett kiütközik, hogy tavasszal több olyan egygólos győzelmet szereztünk, ami a csapat tartásáról ad tanúbizonyságot. Régebben az ilyen szoros csatákban mindig alulmaradtunk, idén viszont a győzelmi vágy kerekedett felül a csapaton, nem pedig a kétségbeesés. Az utolsó Tipo elleni bajnokin is kétgólos hátrányt dolgoztunk le az utolsó negyedben, s így szereztük meg a vidék legjobbja címet.

-A keret szempontjából történtek-e olyan változások, melyek hangsúlyosan befolyásolták az idei szereplést?

- Itt dr. Bertók Gyulát kell először említenem, aki az OB-I-be igazolt Hyc Zoltánt tökéletesen helyettesítette a balkezes poszton, sőt, ha nagyon szigorúan akarok fogalmazni, jobban is teljesített mint az utóbbi idényben Zoli. A védelemben a Melkun-Zentai-Piti triumvirátus virított nagyot, sajnos a kapusokkal meggyűlt a bajunk. Bús Dánielnek abszolút nem sikerült ez az év, Orosz Laci olykor-olykor szenzációsan védett, mérkőzéseket hozott, de neki is voltak hullámvölgyei. A góllövésben nem tudtunk igazán feljavulni, a centereink küzdöttek, azonban csak elvétve tudták hozni igazi tudásukat. A gyorsaság volt még, amit hiányoltam. Sajnos öregszik a csapat.

- Névadó szponzorotok, Bertók Gyula mit szólt a hatodik helyhez?

-Mint már említettem, velünk együtt ő is megszenvedte a sporttörténelembe bevonult békéscsabai Waterloonkat. A hullámvölgy okozta sokkot szerencsére sikerült az otthoni győzelmekkel feledtetni, s a vidék legjobbja cím őt is kárpótolta. Ezúton is köszönjük belénk vetett bizalmát.

- Nyáron milyen program vár a fiúkra?

- Augusztus elsejéig szabadon mozoghatnak a srácok, utána Prágába utazik a csapat magja, ahol egy nemzetközi tornán veszünk részt. Nagy sajnálatunkra idén elmarad a Sas-torna, így egy kisebb volumenű emlék Sas-tornát próbálunk meg szervezni, ahol hat-nyolc csapat szereplésére számítunk. Ősszel már kezdődik az új bajnokság, ahol - ha minden igaz - kétszer nyolcas felállásba osztják szét az OB-I/B-s együtteseket, tavasszal pedig rájátszással döntik el az érmek sorsát. Remélem, mi is "felvehetjük a kesztyűt" a dobogóért.

Bíró Dániel


<<< Vissza