<<< Vissza

Kitettek magukért!
A szentesi úszók

2003. június 27.

 
Mindenki megelégedésére nagyon jól sikerült az elmúlt hétvégén a hetedik alkalommal megrendezett "Óvodától az Olimpiáig" elnevezésű Szentes Város meghívásos Nemzetközi Úszóversenye, ahol a Hungerit Rt. által felajánlott vándorserlegért küzdöttek a fiatalok.

A helyi szervezők tizenhét város közel ötszáz úszóját csábították le Szentesre erre a két napra. A hatévesektől a huszonévesekig minden korosztály kipróbálhatta gyorsaságát, s mivel minden "évjáratot" külön díjazott a versenybíróság, ezért számtalan csillogó érem került kiosztásra. A csöppségek között Vecseri Dorina és Gut Fanni tűnt ki a mezőnyből, az előbbi hétéves szentesi kislány korosztályának összes versenyszámát megnyerte, így négy egyéni aranyéremmel fejezte be a versenyt, a hatéves Fanni pedig 33 méter mellen végzett az első helyen, gyorson harmadik lett.

A kilencéves Gémes Alexa 33 méter pillangón suhant a leggyorsabban, de háton és a klasszikus 100 gyorson is bronzérmet szerzett. A tizenegy évesek között Magyar Alexandra sziporkázott, 100 méteres pillangó-, gyors- illetve mellúszásban nem talált legyőzőre, ellenfelei közül leginkább a szintén szentesi Bordás Ágnes mutatott be ragyogó teljesítményt, két ezüst- és egy bronzérem mellett 100 méter háton diadalmaskodott.

A picúroktól csurig telt uszodában a leglátványosabb váltószámok tovább gerjesztették a hangulatot, ugyanis itt négyből két aranyat és két ezüstöt szereztek a Szentes Városi Úszóklub versenyzői.
Tizenhét sportegyesület versenyében a hódmezővásárhelyi futott be elsőnek, második a szentesi csapat lett 14 első, 8 második és 13 harmadik helyet begyűjtve, harmadikok pedig a szegediek.

A ligeti uszodában jelen volt Sárdi Istvánné, a Magyar Úszó Szövetség alelnöke, aki elismerően szólt a verseny megrendezésének színvonaláról valamint annak céljáról, hiszen, mint fogalmazott, ez a megmérettetés már a kisiskolás korú gyermekeknek sikerélményt hoz, amire a későbbiekben támaszkodni tudnak.

Paulovics Tamás, a verseny főszervezője szerint ismét bebizonyosodott, hogy Szentesen lehet roppant rangos versenyt szervezni, mert a körülmények mellé a támogatók is felsorakoztak. Jövőre még több csapat, ezzel együtt még több úszó meghívását tervezi a klub, remélhetőleg nem lesz akadály, és a szponzorok újra segítik a fiatalok útját az óvodától az olimpiáig.

B.D.


<<< Vissza