<<< Vissza

Tavaszi széllel érkezett
A mixerbajnok titkai

2003. június 27.

 
A szentesi Ludányi István aki a hódmezővásárhelyi Corvin Szakközépiskola negyedikes tanulója a Vilmos Kupa Országos Ifjúsági Mixer-versenyen első helyezést ért el.

Az országos versenyen a Tavaszi szél nevű fantázia koktéljával győzte meg a bírálóbizottságot, hogy a fiatal mixerek között ő a legjobb. A Vilmos Kupán, stílusosan Vilmoskörte alapra helyezte a többi alkotóelemeket. Egy másik versenyen is szerepelt nem rég Ludányi István.

Egy országos felnőtt mixerbajnokság döntőjében a budapesti Kongresszusi Központban a Nyári zápor elnevezésű koktéljával a kilencedik helyett végzett.

István egy iskolai házi versenyen szerepelt először, akkor még nem túlzottan nagy sikerrel, de úgy döntött, hogy részletesen elsajátítja az érdekes munka összes ismeretét.
Kedvence is van a koktélok között, aminek az Anikó édes csókja fantázia nevet adta. Tervei között szerepel, hogy amit csak lehet mindent megtanul a szakmáról és folyamatosan jár mixerkurzusokra.

Végül nézzük az Anikó édes csókja nevű koktél receptjét. Hozzávalók: 4 cl Bacardi rum, 2 cl kókusz szirup, 1 cl Grenadine, 1 cl Curacao+narancslé, díszítésként narancskarika vagy koktélcseresznye. Tessék próbálkozni!


<<< Vissza