<<< Vissza

Modernizációs program a postán
Egyeztették az érdekeket

2003. június 27.

 
A Magyar Posta Részvénytársaság modernizációs programjának végrehajtása érdekében Önkormányzati Érdekegyeztető Fórum alakult. Dr. Szabó Pál vezérigazgató (posta) meghívására a fórumon képviseltették magukat a kisvárosi, a községi, a települési, valamint az országos önkormányzatok szövetségei, továbbá a Belügyminisztérium és az ÁPV Rt. vezető munkatársai.

A Magyar Posta Rt. modernizációs programja a posta új pályára állítását, a postai hálózat és kínálat korszerűsítését tűzte ki célul a lakosság által igényelt magasabb szolgáltatási színvonal elérése érdekében. A célkitűzések megvalósítása során a társaság arra törekszik, hogy valamennyi település lehetőségeinek és érdekeinek figyelembevételével, körültekintően járjon el. Szükségesnek tartja a folyamatos, széles körű párbeszéd és érdekegyeztetés megteremtését az önkormányzati szövetségekkel. Ezért is kezdeményezte az rt. az érdekegyeztető fórum létrehozását.

A fórum az érdekegyeztetés kétoldalú - a Magyar Posta Rt. és a csatlakozó szövetségek - folyamatosan működő színtere. Lehetővé teszi a programhoz kapcsolódó kölcsönös, rendszeres és folyamatos információ biztosítását, a javaslatok megvitatását, valamint a modernizációval kapcsolatosan felmerülő észrevételek, konfliktusok tárgyalásos úton történő kezelését.

A résztvevők egyhangú aláírási szándékukat fejezték ki a fórum működési elveit tartalmazó együttműködési szándéknyilatkozattal kapcsolatban. Ezzel a résztvevők a fórumot megalakultnak tekintik. (Becze Lajos, a Magyar Faluszövetség elnöke távollétében biztosította csatlakozási szándékáról a posta vezetését.

A Magyar Posta Rt. kommunikációs igazgatóságától kapott tájékoztatásból kitűnt, hogy a fórum nyitott, munkájában bármely önkormányzati szövetség vagy önkormányzat részt vehet. A nyilvános ülésekre havonta egyszer kerül sor. A fórum munkájával párhuzamosan, az önkormányzatok és a posta képviselői között folyamatosan zajlanak a helyi szintű egyeztetések annak érdekében, hogy minden településen a helyi adottságok és lehetőségek figyelembevételével, valósuljon meg a postai szolgáltatások biztosítása.


<<< Vissza