<<< Vissza

Központban a Nagyhegy
 Egész napos program - harmadszor

2003. június 27.

A napsütésben időnként viharossá váló szél sem tartotta vissza a szórakozni, együtt lenni vágyókat szombaton, hogy kilátogassanak az immár harmadik alkalommal megrendezett Nagyhegyi Nyári Napra.

Kora délután már gyermekes családok, párok, baráti társaságok útvonalát követve könnyen el lehetett találni a Szentesi Vasutas SC sporttelepére, ahol egész nap változatos, élvezetes programokkal várták az érdeklődőket a szervezők. A reggel óta tartó foci- és teniszbajnokság mellett számos bemutató és műsorszám biztosított kellemes kikapcsolódást. Kicsik és nagyok egyaránt ingyen kocsikázhattak az Árpád Lovas Egyesület fogatjain, megtekinthették a Szentesi Rendőrkapitányság kutyás bemutatóját, vagy álmélkodva figyelhették Molnár Imre bűvészmutatványát.

A kisebbek indiánfejdíszeket készítettek, a nagyobbak az íjászokat nézték, míg a felnőttek a műsorok és a beszélgetések között leguríthattak egy pohár sört a büfében.
- Az volt a célunk, hogy minden korosztály jól érezze magát ezen a napon - mondta Bánfi Imre főrendező, aki a nyári esemény ötletgazdájának vallhatja magát. A nyugdíjas szervező három éve azzal a szándékkal indította el a mára hagyományossá váló rendezvényt, hogy jó hozzáállással, pozitív felhanggal irányítsa rá a figyelmet a kissé félreeső nagyhegyi városrészre. Bánfi Imre úgy gondolja, a szétszórtan élő emberek számára jó alkalom ez a nap, hogy a hétköznapi gondokat félretéve egy kicsit együtt legyenek, s jól érezzék magukat. Így a szórakozás mellett a közösség összetartása és az itt élők - jó értelemben vett - lokálpatriotizmusa is erősödik.

Hozzátette: mára a városból is kijönnek az emberek a rendezvényre, ami kezdeményezésük sikerét bizonyítja. Az elismertséget jelzi az is, hogy a cégek, magánszemélyek támogatása mellett az Önkormányzat is segít a nagyhegyi mulatság létrejöttében. A város vezetői részéről állandó vendég Szirbik Imre polgármester és Farkas Sándor országgyűlési képviselő.

Az estére is maradókat több mint ezer fő) előbb marha- és birkapörkölt várta, majd a Tonic együttes, valamint Ihos József jóvoltából a zene és a humor játszotta a főszerepet. Ezek után a rendezvény történetében először tűzijáték tette emlékezetessé az éjszakát, zárásként pedig hajnalig tartó diszkó szórakoztatta a táncolni vágyókat. Akik ilyen soká nem maradtak, de kint jártak Nagyhegyen, azoknak a lelkes szervezők bebizonyították: ötlettel és akarattal egy kevésbé frekventált helyen is lehet, sőt érdemes színvonalas programokat szervezni a városlakóknak.

A felnőttek kispályás labdarúgótornáját a III. Nagyhegyi Nyári Nap rendezvénysorozat helyszínén rendeztük meg. Az első helyet, a döntőben büntetőrúgásokkal a csongrádi Foci 2000 csapata szerezte meg Bácskatopolya előtt. Harmadik lett a szentesi Laver 2000, a negyedik a torna legsportszerűbb csapata a derekegyházi FNM lett. A legjobb játékos Rúzs-Molnár András (Laver 2000), a legjobb kapus Bíró Mihály (Foci 2000), a gólkirály Tar Péter (Foci 2000) lett
A kispályás tornán hét csapat vett részt, a tornát támogatta és a verseny lebonyolításában közreműködött Lakatos Attila.

Püski Krisztián


****


A rendezőség tisztelettel megköszöni támogatását minden kedves szponzornak és közreműködőnek, amellyel segítették a III. Nagyhegyi Nyári Nap rendezvény
megtartását:

Szentes Város Önkormányzata, Kontavill Legrand Rt., Szentesi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, Herba-Mix Kft., Árpád Agrár Rt., Szentes és Vidéke Vízgazdálkodási Társulat, Masterfoods Magyarország Gyártó Kft., Bánfi Projects Kft., Laver 2000 Bt. Lakatos Attila, Autark Kft., Szentes és Vidéke ÁFÉSZ, Hegylakó Söröző,Műviker '97 Kft., G & G Medivet Kft., Füsti Cukrászda, COOP Szolnok Kereskedelmi Kft., AGRO-Bakay Kft., Galbács Bt., Zalakerámia Kft., Épületfa Bt., Baranyi Imre, Hajdú István, Szarvas Pál, Rima Imre, Törőcsik Zoltán, dr. Rébeli Sz. Tamás, Hornyik László, M - Qualita Bt., Mikla Ker., Gyermely Tészta Rt., Tisza Volán Rt., Szentesi Szuperinfó, Rádió Szentes, Príma Nyomda Keller János, dr. Bugyi István Gyógyszertár, dr. Drávai Gyula, Hegyi Imre, Bella Mihály, Miklós István, Héllya István, Marossy Gyula, Szentes Bau Kft., Félegyházi és Társa Árnyékolástechnika, Exkluzív S-Modell, Termoker, Ciklámen Cipő- és Divatáru Üzlet, Éden Édességbolt, Merlin Szépségszalon, Szilvia Divat, Francia Pékség, Szathmári Virágkertészet, Olimpia Édességbolt, Piramis Üzletház, Fuszekli Fehérnemű Üzlet, Hollóházi Márkabolt, Szecolor Papírüzlet, Százados Vagyonvédelmi és Biztonságtechnikai Kft., Megyei Hirdető Szentes.

X


<<< Vissza