<<< Vissza

Honfoglaló ünnep
Ópusztaszeren

2003. június 27.

 
Hetedik alkalommal szervezik meg Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékparkban a Hunniális elnevezésű, egész napos rendezvénysorozatot. Ebben az esztendőben a rendezvény tiszteletadás lesz a honfoglaló őseink előtt, ugyanakkor felszabadult hangulatú, kötetlen szórakozást kínálnak a szombaton Ópusztaszerre látogató vendégeknek - nyilatkozta Nagy László, az emlékpark ügyvezető igazgatója.

Az események három helyszínen zajlanak: a dísztéren, a nomád faluban és a lovaspályán. A nap ünnepélyes megnyitására a zászlódíszbe öltözött dísztéren, az Árpád emlékmű előtt kerül sor 10 órakor. A köszöntő szavak után a vendégsereget gólyalábasok kísérik a nomád faluba. A jurtákkal körbevett térség felidézi honfoglaló őseink elmúlt nomád világát.

A vendégek megismerkedhetnek a műhelyekben az ősi mesterségekkel, a gyermekek bábjátékot nézhetnek és kipróbálhatják leleményességüket, a különböző ügyességi versenyeken. A lovasok a harcmezőn mutatják be produkcióikat. Délután három órakor kezdődik a Szeri Haditorna, ahol a szer-bajnoka címért folyik a viadal. Természetesen a Nemzeti Emlékpark egyéb látnivalóit is megtekinthetik a nézők, így a Feszty-körkép mellett a harminckét állandó kiállításból is lehet válogatni.


<<< Vissza