<<< Vissza

Gondolatok

2003. június 27.

 
Két erővel kell megküzdened, amíg csak élsz: az egyik az idő, a másik a tér. Mindkettő legyőzhető: az idő a szellemi, a tér a testi erőddel.

++++++++++++++++++++++++

Hány embert ismersz, akinek a sorsa érdekel és tennél érte? Hát azok hányan lehetnek, akiket a te sorsod érdekel és tennének is érted? Ezen múlik, hogy mi vagy valójában: gazdag vagy szegény?

++++++++++++++++++++++++

Mi minden volt már az életedben, amire vágytál, akartad, szeretted volna, de nem érted el? Egy biztos: sokkal többször fordult elő az, hogy több minden eszedbe sem jutott, mégis keresés nélkül eléd jött, megértetted, hatott rád, s főleg hasznodra vált? Hidd el, nem magadtól lettél olyan, amilyen vagy. Hálás ember vagy?

++++++++++++++++++++++++

Gondoltál-e már arra, hogy minden ember egy-egy külön kis univerzum középpontja? Te is. Egyszerűen azért, mert egy van belőled. Hogy ki mit tart rólad, az másokra tartozik, de az már a te dolgod, hogy ismerd meg magadat és tudd, mennyit érsz. A Teremtődet ismered-e? Nem tudom. De azt tudom, hogy a Teremtőd téged ismer és személy szerint számon tart. Te is őt?

++++++++++++++++++++++++

Nem tartok sokat az olyan közösségről, amelyben egy ember a mindentudó, mindent az ő véleménye dönt el, a többiek pedig csak mennek utána és bámulják. Egy Mindentudó van a Föld felett. Földi "félistenekben" ne higgy!

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza