<<< Vissza

Kertvárosi védőerdő

2003. június 27.

 
Füsti Molnár Lajos önkormányzati képviselő írásban interpellált a Kertváros melletti gyakorlótéren végzett katonai mozgások által okozott porszennyezés miatt. Ez ügyben Kovács István ezredes, a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár parancsnoka az alábbi tájékoztatást adta.

Belső szabályozási rendszert dolgoztak ki a gyakorlatok lebonyolítására. Ezek szerint a gépjárművek a Kertváros környezetében 5 km/óra maximális sebességgel, a gépegységek között minimum 100 méteres távolságtartással közlekedhetnek. A vezetési gyakorlatokat a hékédi gyakorlótéren tartják. A rendkívüli időjárási körülmények, például a hosszantartó szárazság is oka lehet a jelenlegi nagy mérvű porszennyezésnek. Az ezredes ígéretet tett arra, hogy a gyakorlatok során a jövőben fokozott figyelmet fordítanak majd a környék lakóira.

Azonban Kovács István dandárparancsnok szerint is a végleges megoldást a város szabályozási tervében megjelölt véderdő telepítése jelentené. Az erdő a honvédség tevékenységét nem zavarná, ugyanakkor kellő védelmet nyújtana a lakóterületekre vonatkozóan. Az erdőtelepítés mindkét fél érdeke, ezért annak költségviselésében meg kell állapodni. Az ezredes az erdőtelepítéssel kapcsolatban jelezte is együttműködési szándékát.


<<< Vissza