<<< Vissza

Bertók SC: Négyből három

2003. június 6.

 
Egyetlen győzelem választja el a vidék legjobbja címtől a Bertók SC vízilabda- csapatát. A Kontavill-Szentes utánpótlás csapatai közül csak az ifiknek sikerült a dobogón végezniük, a serdülők és a gyermekek hajszálnyival lemaradtak az érmes helyekről.

A Bertók SC szempontjából mumusnak számító Nagykanizsa látogatott vasárnap Szentesre. A szentesi Komlósi János irányította dunántúliak jól kezdték a mérkőzést, előbb távoli lövéssel, majd megúszással szereztek gólt. A hazaiak részéről a két center, Orosz Róbert és Czirok Csaba vívott elkeseredett harcot az ellenfél kapuja előtt, gyötrődésüknek két négyméteres lett az eredménye, amit a találkozón az ötgólos Melkun Tibor értékesített. A második negyed kissé érthetetlen kapuscserével kezdődött, de a félidő után visszaállt a rend, és Orosz László parádézott a szentesi kapuban. A vége felé már jól játszó Bertók-fiúk 8-6-ra nyerték a találkozót.

Az utánpótlás bajnokság utolsó fordulójához érkező Kontavill a Domino-BHSE gárdáit látta vendégül pénteken. Az ezüstérmet már nyakukban érző ifik 13-3-ra verték el neves ellenfelüket. A bronzéremért még versenyben lévő serdülők is kitettek magukért, magabiztos játékkal 8-4-re győzték le a fővárosiakat. A diadal ellenére nem az ő kezükben volt a döntés, az Újpest és a Vasas párviadalától függött a dobogó.

A legfiatalabbak viszont nem bírtak a budapestiekkel, ami nem is véletlen, hiszen a Domino vezeti a korosztályos bajnokságot. A gyermek csapat 6-3-ra maradt alul pénteken, de így is az ötödik helyen zárta a szezont.

B.D.


<<< Vissza