<<< Vissza

Szentesi TE: feljutottak

2003. június 6.

 
A szentesi focirajongók sok évtizedes álma vált valóra 2003. június 1-jén, amikor dr. Christián játékvezető hármas
sípszava véget vetett a Szentesi TE -
Rákóczifalva NB III-as labdarúgó-mérkőzésnek.

A Soós-Kurucai (Nana), Erdei, Tóth Cs., Keller-Kerepeczky, Koncz, Mátyás (Fajkusz), Szarvas-Pálinkó (Nyerges), Török összeállítású hazai csapat azonnal támadólag lépett fel, s már a harmadik percben gólnak tapsolhatott a szépszámú publikum. Az említett időben Török találatával tudatosította a vendégekkel, hogy ki az úr a háznál.

A 38. percben Mátyás megduplázta a hazai gárda előnyét, 2-0. Ekkor már biztos volt, hogy bekövetkezik az, amire hosszú ideje várt a Kurca-parti publikum. De még hátra volt 45 perc. Fordulás után egy kicsit lassított a
sebességen, a Bozóki- legénység. Jó néhány helyzet kimaradt. Elérkezett a 75. perc, ismét jött a Török-átok, megszerezte második találatát,és ezzel beállította a 3-0-as szentesi győzelmet.

A hármas sípszó után, a "B" közép és a csapat közösen ünnepelt, hiszen a hátralévő két mérkőzés eredményétől függetlenül a Szentesi TE megnyerte, az alföldi csoport aranyérmét. Hosszasan zúgott a "szép volt fiúk".

Valóban ez férfimunka volt. A bajnokság zárásakor, mikor osztják a bizonyítványt, azt írják bele: a Szentesi TE felsőbb osztályba léphet.


<<< Vissza