<<< Vissza

Ki vagyunk szolgáltatva !

2003. június 6.

 
Személyi kérdésekben bővelkedik az a téma, amiről a héten Juhász Józseffel, a Szentesi Vízisport Klub elnökével beszélgettem. A felnőtt férfi keretet irányító edzőpáros már körvonalazódni látszik, de a vízilabdacsapat összetételét tekintve számtalan kérdőjel van még.

- Hogyan értékelte a klub vezetése az idén elért kilencedik helyezést?

- A nemrég összeült közgyűlésen a résztvevők csalódottságuknak adtak hangot, amiben én is osztozom. Különösen azért van rossz íze ennek a kilencedik helynek, mert ahogy maga a vezetőedző is elmondta, soha ilyen korán nem látott munkához a csapat, négy felkészülési tornán próbálhatta ki erejét, sőt egy a főszponzor által finanszírozott egyiptomi jutalom túrán vehettek részt a játékosok. Mindezek tükrében elvárhatná az ember, hogy a legjobb nyolc közé jussanak a fiúk. Hozzá kell tennem, tavaly - az elmúlt évekhez hasonlóan - több pólósunk másik csapathoz szerződött, és sajnos mi nem vagyunk olyan helyzetben, hogy bármennyi pénzt áldozni tudnánk megtartásukra. Mi ki vagyunk szolgáltatva sok mindennek. Azonban hűséges, néha kritikával élő szurkolóinkra büszkék vagyunk. Számunkra nagyon fontos az ő véleményük, hiszen a város kasszájából mi kapjuk a legtöbb pénzt, amiért roppant hálásak vagyunk, de ezért cserébe eredményt kell felmutatni. Másik oldaláról közelítve meg a kérdést, apró dolgokon múlt, hogy nem értünk el jobb vagy rosszabb helyezést. Már az OSC elleni nyitányon elszenvedett kudarc baljós képet festett a jövőről, nem is tudta igazából kiheverni a csapat.

- Ha információim nem csalnak, körülbelül hatvanmillió forint a klub éves költségvetése. Ebből mennyi a felnőtt gárdára szánt pénz?

- Hát ez így nem igaz. Kétszázötven aktív sportolónk támogatására szolgáló, az önkormányzat által uszodahasználatra adott tizenkét millió forinttal együtt összesen ötvenhatmillió forint az idei büdzsénk. A várostól kapott pénzeket, igazodva a sportkoncepcióhoz, csak a működésre lehet felhasználni, bérekre, költségtérítésre nem. Így érthető, hogy a főszponzori és egyéb támogatói felajánlásokból kell eltartani és fenntartani a felnőtt férfi szakágat. Ami pedig a számokat illeti, költségvetésünk egyharmadát fordítjuk az OB I-es csapatra. A leszűkített helyi szponzori lehetőségek ugyan gátat szabnak elképzeléseinknek, de mi legalább nem ígérgetünk felelőtlenül, a játékosok mindig időben megkapják járandóságukat, ami nincs mindenhol így.

- Dr. Tóth Gyula neve merült fel elsőként az edzőkérdés megoldására, aki bizonyos feltételek mellett vállalná is munkát. Született már valamilyen megállapodás ebben az ügyben?

- Azt el kell mondanom, mindenféleképpen szentesi utódot akartunk a véleményünk szerint jól dolgozó Kádár József vezetőedzői posztjára. Azt is szem előtt kellett tartanunk, hogy dr. Tóth Gyula munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tud száz százalékosan a klub rendelkezésére állni, ezért segítségre lesz szüksége. Itt több név felmerült, de végül Komlósi János, az OB I/B-s Nagykanizsa edzője mellett döntöttünk. A szerződéseket megkötöttük a felelőséggel bíró szaktanácsadói beosztás Gyulára vár, míg Komlósi Jancsi segédedzői feladatokat lát majd el.

- Szabó Nándor junior válogatott szentesi pólós a napokban Szegedre igazolt. Történt-e már valami hiányának pótlására?

- Nagyon sajnálom, hogy megegyezésünk ellenére a megyeszékhely csapata mellett döntött. Sokat segítettünk neki az elmúlt öt évben, nem ilyen búcsút érdemeltünk. Az ehhez az ügyhöz tartozó ún. bruttó-nettó félreértés kapcsán megemlíteném, a felnőtt világban, munkahelyeken ez nem kérdés. Egyébként Szabó Nándor megüresedett helye miatt folytatunk tárgyalásokat, de ez még korántsem lezárt téma. Annak viszont örülök, hogy a már szerződéssel rendelkező játékosok sorába felsorakozott Hyc Tamás és Hyc Zoltán, és Vígh Róbert is a Kontavill mellett döntött.

Bíró Dániel


<<< Vissza