<<< Vissza

Asztalitenisz-verseny
Tóth Ernő emlékére

2003. június 6.

 
Tóth Ernőt (1932-1992) diákként, tanárként, sportolóként egyaránt mindenki ismerte, aki ismerte, meglátta benne a különleges, ritka embert. Közvetlen haver és híres vagány, valamint kiváló sportoló volt. Minden szabadidejét futballpályán, könyvei között és a pingpongasztal mellett vagy a strandon fejeléssel töltötte. Akármit sportolt, mindig győzni akart, vagy legalábbis a tőle lehető legjobb eredményt elérni.

A pingpongasztal mellett nem volt kedves, jó fiú, nem volt jó modorú úr. Tóth Ernő a mérkőzéseit a tökéletes koncentráció önkívületében harcolta végig, és ha egy ötperces poén végén kapott egy neccest vagy csuszát, kiforgó szemmel őrjöngött, szidta azt a "rohadt" hálót. Az ő előadásában ez a műsor nem tűnt súlyosan sportszerűtlennek.

A közönség az évtizedek folyamán kénytelen volt hozzászokni a többórás Tóth Ernő-Dobossy Lajos döntőkhöz, amelyen a végtelen pötyögés soha nem tudta úgy lekötni a figyelmet, mint Tóth Ernő külön műsora.

1976-ban családjával Németországban telepedett le. Kedvenc sportjához ott sem lett hűtlen, a München 1860 Klubban játszott NB II-es szinten. Hihetetlen küzdőszellemével a német sporttársai körében a "Kárpátok ördöge" elismerő becenevet vívta ki. Tóth Ernő 1992-ben a súlyos közlekedési baleset miatt 165 napi küzdelem után a haláltól szenvedett vereséget. Emlékére rendezi meg a Szentesi Kinizsi a Tóth Ernő asztalitenisz emlékversenyt. Rá emlékeztek, mintegy kilencvenen, akik asztalhoz álltak a Szentes Városi Sportcsarnokban. Az idei megmérettetésen a szentesiek is szépen helytálltak, 4-en jutottak a 16 közé, 2-en a nyolc közé, egy pedig meg sem állt a legjobb négyig, sőt az amatőr hölgyeknél szentesi siker született.

Íme az eredmények.
Amatőr női: 1. Katona Mátyásné (Szentes), 2. Slevenszki Anita (Csongrád), 3. Sutusné Balogh Bernadett (Csongrád).
Amatőr férfi: (itt megemlítendő, hogy egy hölgy is indult az erősebb nem képviselői között) 1. Balla Attila (Hatvan), 2. Szőlősi Péter (Zagyvarékas), 3. Katona Mátyásné (Szentes).
Nyílt egyéni: 1. Csarnai Gábor (Békéscsaba), 2. Laczkó Sándor (Borsodi Volán), 3. Török Gábor (Hatvani Lokomtív), 4. Csúcs János (Szentesi Kinizsi).
Csapatverseny DC: (2 fős csapatok) 1. Békéscsaba (Csarnai Gábor, Sebestyén Sándor), 2. Borsodi Volán (Lackó Sándor, Doros Szilárd), 2. Zagyvarékas (dr. Sági László, Szőlősi Péter).

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza