<<< Vissza

Cél az Olimpia
 A Városi Úszó Klub tervei

2003. június 6.

 
Teljes a harmónia a Szentes Városi Úszó Klub háza táján. A nemrégiben még másik szentesi sportegyesület színeiben versenyző úszók mára már visszaigazoltak az anyaegyesületükhöz, hogy teljes mértékben egységesítsék a sikerekre éhes szentesi úszósportot. A jól összehangolt munka következő állomása egy rendhagyó szentesi úszóverseny lesz.

"Óvodától az Olimpiáig" elnevezéssel nagyszabású úszóversenyt szervez a Szentes Városi Úszó Klub június 21-22-én a ligeti uszodában. A hétéves múltra visszatekintő rendezvény, mint azt Paulovits Tamás, a klub egyik edzője elmondta, idén először nemzetközivé bővül, hiszen versenyzőket várnak a vajdasági Zentáról, a kárpátaljai Ungvárról, Bécsből és Lengyelországból. Az előbb említetteken kívül további húsz egyesület közel hatszáz versenyzője fog rajtkőre állni a nappalok tekintetében leghosszabb hétvégén.

A legfiatalabbaktól, tehát az öt-hat éves gyermekektől a felnőttekig minden korosztály verseng majd az érmekért. Még 1997-ben, az első ilyen verseny apropójául az azóta már a tengerentúlon versenyző Besenyei Tamás sikerei szolgáltak, a cél most is ugyanaz: szentesi úszó részvétele az olimpián. A szakvezető továbbá elárulta, a júniusi rendezvény két szempontból is egyedülálló az országban. Az itt indulni szándékozó úszópalántáktól nem kérnek MUSZ igazolást, csak orvosit, valamint ezen a megmérettetésen a vízilabdázók is számot adhatnak gyorsaságukról, sőt a leggyorsabb szentesi fiú és lány pólós különdíjban részesül. Mindkét "kedvezmény" a verseny nyitottságát igyekszik fokozni, hiszen az úszás és a póló rokonsportágak, sok tekintetben kiegészítik egymás hiányosságait. A rendezvény jelentékeny volta miatt műsorfüzet szolgálja majd a résztvevők korrekt tájékoztatását.

A nemrég új alapokra fektetett szentesi úszósportról Paulovits Tamás elmondta, a hatékony utánpótlás-nevelés érdekében volt szükség a centralizációra, hiszen mind a szponzorok, mind a gyerekek szemszögéből fontos a jól összehangolt, piramiselven működő szakmai munka. A további sikereket szem előtt tartva, szeptembertől a helyi általános iskolákban úszó szakköröket kíván indítani az egyesület elsősorban az első és másodikos gyerekek részvételére számítva. Ezeken a foglalkozásokon heti három alkalommal sportolnának a gyerekek, a költségeket a klub magára vállalná.

A júniusi rendezvény és a többi kezdeményezés is a gyermekközpontúság talaján látja a jövő egészséges generációjának sikerét, éppen ezért a már meglévő szülői és önkormányzati segítség mellé szponzori támogatást vár a szentesi egyesület.

B.D.


<<< Vissza