<<< Vissza

Hírnrevünket öregbítették

2003. június 6.

 
A címben szereplő "öregbítették" szó idősebb korosztályt sejtet. Pedig a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai azok, akikről az alábbiakban olvashatunk. Minden iskola életében május vége a "számadás" időszaka. Lassan befejezéséhez közeledik a tanév, de még az igazi nagy "hajrá" a napokban zajlott. Azok a gyerekek, akik egész tanévben szorgalmasan dolgoztak, különböző megmérettetésen vehettek részt. A legrátermettebbek pedig országos, sőt nemzetközi mezőnyben is számot adhattak ismereteikről.

Iskolánk tanulói e tanévben is szép eredményekről számolhatnak be. A napokban zajlott francia nyelvből az országos általános iskolai tanulmányi verseny, melyen Vajda Izabella és Vajda Ágnes 1., míg Volosin Márta 7. helyezést ért el, (Mindannyian a 8. b osztály tanulói, felkészítő nevelőjük Szatmári Judit). Az iskolák közötti együttműködés is szép eredményt hozott Damien Serpault nyelvi lektor ötlete nyomán. A mátészalkai diákszínjátszó fesztiválon a legeredetibb színielőadás elismerő címét hozták el a petőfis diákok (Farsang Anita, Mezei Beáta, Vajda Ágnes és Vajda Izabella) és a Szent Erzsébet Általános Iskola tanulóinak közös produkciója (Salánki Olga, Kispál Mihály és Jutasi Roland).

Nemcsak francia nyelven mutatkoztak be a gyerekek, hanem jeleskedtek az anyanyelv területén is. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kara minden évben megszervezi a "nyelvész" versenyt. Az egyre népszerűbb erőpróbán Volosin Márta 8. b osztályos tanuló 5. helyen végzett, (felkészítő tanára: Fári Andrea).
Az anyanyelvhez tartozik az irodalom szeretete is. Az ügyes vers- és prózamondókról már beszámoltunk az elmúlt hónapok folyamán, de még versírásról nem volt szó. Ebben a tanévben Hódmezővásárhelyen X. alkalommal rendezték meg az országos vers- és novellaíró pályázatot, ahol Valkai Ádám 8. a osztályos tanuló, nemzetközi mezőnyben - közel 600 versenyző közül - munkáival 5. helyezést ért el. A gyerekeknek a helyszínen is bizonyítani kellett tehetségüket. Ádám versei közül néhányat az iskola honlapján is lehet hamarosan olvasni a www.szentesinfo.hu/petofi címen, (magyartanára: Kis-Rácz Antalné).

A művészeti nevelés kiemelkedő területe a rajztanítás. Az országos festészet, bőrműves, textil és bábkészítő versenyen Szabics József 6. a osztályos kisdiák ért el 2. helyezést, (felkészítő nevelője: Sprok János).
S egy ének-zenét emelt szinten tanító iskola életében már-már szép hagyomány a kórusmuzsika területén nyújtott eredményes munka értékelése: Takács Pálné csengő hangú pacsirtái ebben a tanévben is arany minősítéssel tértek haza az Éneklő ifjúság országos kórustalálkozóról.

A sikersorozat még folytatódott, hiszen nemcsak humán területeken születtek elismerésre méltó eredmények, hanem napjaink legifjabb műveltségi területén, az informatika mezején is derekasan helytállt Bártfai Csaba 6. a osztályos diákunk, aki az Országos Kozma László versenyen ért el 8. helyezést, (felkészítő tanára: Kocsis László).
Nemcsak ülni szeretnek itt a gyerekek, hanem sportolni is. Ezt bizonyítja Gyói Alexandra 8. b osztályos tanuló Grazban, a serdülők nemzetközi dzsúdóversenyén elért 1. helyezése, (edzője: Tóth Béla).

Kis-Rácz Antalné
munkaközösség-vezető


<<< Vissza