<<< Vissza

Új tartalommal
 Bérbeadják az egykori rendelőt

2003. május 2.

 
A kórháznál történ szervezési változások, az egészségügyi intézmény körül kialakult helyzet lehetőséget adott arra, hogy az Ady Endre utca 27. szám alatti volt orvosi rendelő épületét visszakapja a város. Mint ismeretes, a benne lévő rendelőket, tüdőgondozót jórészt a kórházon belülre helyezték át.

Az önkormányzat úgy döntött, hogy az aránylag jó állapotban lévő épületet - immár bérleti címen - fölajánlja az egészségügyben dolgozóknak. Azzal a céllal, hogy azt az egészségüggyel kapcsolatos rendelővé, szolgáltatássá alakítanák ki, melyben az önkormányzat partner lehet. Pontosabban: bérbe adja az épületet úgy, hogy annak a fölújítását vállalják, melyet beszámítanának. Velük tízéves lakhatási megállapodást kötnek, addig használnák az épületet.

A szándékot meghirdették, április 28-án a helyszínen összehívták az érdekelteket. A tervekről Szirbik Imre polgármester és Szűcs Lajos alpolgármester tájékoztatta a jelenlévőket. Volt, aki már a helyszínen reagált az önkormányzat szándékára. Az alpolgármester lapunk kérdésére elmondta, volt olyan komoly érdeklődő is, aki kinyilatkozta, 64 négyzetméternyi helyiséget már bérbe is venne. Szűcs Lajos kijelentette: felmérik, mibe kerül az épület felújítása, aztán újra visszatérnek a bérbeadásra. Addig is várják a jelentkezőket, azokat, akik az egészségüggyel kapcsolatban álló foglalkozást kívánnak művelni az épületben. (Mint elmondta, lehet például kozmetológus, szoláriumot működtető, stb.) Ha nem lesz elég jelentkező, úgy akkor másban kell gondolkodniuk - jelentette ki az alpolgármester.


<<< Vissza