<<< Vissza

Sporthírek röviden

2003. április 4.

 

Első hely
Nemrégiben Budapesten rendezték meg a cselgáncsosok ifi, fiú diákolimpia országos döntőjét, ahol a Petőfi DSE színeiben Korcsik János (HMG, testnevelő: Kovács Éva) első helyezést ért el.
Ugyancsak diákolimpián "vendégeskedtek" a petőfis cselgáncsosok a közelmúltban. A Miskolcon tartott serdülő lány és fiú országos döntőn Gyói Alexandra (Petőfi isk., Tóth Béla) 1., Köröndi Bernát (Szt. Erzsébet isk., Varjú Attila) 3. helyezett lett.

A sportághoz kapcsolódó hír, hogy a szerbiai Zomborban vettek részt az egyesület versenyzői, a napokban. Eredmények: 2. Mészáros Csaba (Deák isk.), Köröndi Bernát (Szt. Erzsébet isk.), 3. Nagypál Katalin, Gyói Alexandra, Radics Róbert (mindhárman Petőfi isk.). Edző: Tóth Béla.

Asztalitenisz
Városunk NB III-as asztalitenisz-csapata a Szentesi Kinizsi hazai pályán fogadta Kiskunhalas gárdáját. Mint a bajnokság folyamán már oly sokszor ismét szoros mérkőzést játszva alulmaradtak a vendégekkel szemben.
Szentesi Kinizsi-Kiskunhalas 8-10. (Pontszerzők: T. Nagy 3, Csúcs-Zoltai 2-2, Erdész 1).

Fél tucat gól
Nem kegyelmezett a Szentesi TE a labdarúgó bajnokság hetedik helyén álló Jaminának. Az NB III-as listavezető vasárnap Koncz tizenegyes góljával már a 7. percben megszerezte a vezetést, később zsinórban három Török gól következett. A vendégek zavarodottságát fokozta a 61. percben született öngól, végül Mátyás állította be a 6-0-s végeredményt. A következő fordulóban a szentesiek Békésre látogatnak.
*
A megye III. osztályban szereplő Szentesi Kinizsi sem akart lemaradni a gólfesztiválról. Tóth György tanítványai Maroslelén ötször "tesztelték" a vendéglátók kapusát. A Kinizsi játékosai közül ketten dupláztak, Balla és ifj. Tóth Gy., valamint az egygólos Tóth István is hathatós segítséget nyújtott a csapat 5-0-s idegenbeli sikeréhez.

Döntetlen
Az NB III-as bajnokságban szereplő Szentesi Tekézők Egyesülete az elmúlt hét végén a Vasutas Tekézőkkel játszott. A TE játékosai 2426 fát, és az ellencsapat vasutas is 2426 fát ütött, így az eredmény 4-4 lett. (Pontszerzők, SZTE: Farkas 420 fa, Molnár 418, Dömsödi 411. SZVTE: Tóth A. 428 fa, Vajda 427, Staberecz 416).

Vereség
Nem tudta megállítani az éllovas budapesti Ybl csapatát a Bertók SC. Az OB I/B-s bajnokság hetedik helyén álló Kurca-parti gárda fejetlen játékkal 14-4 re maradt alul. A súlyos vereségtől független tovább harcolhatnak egy jobb bajnoki helyezésért. Április 6-án, vasárnap a legnagyobb rivális Tatabánya látogat a ligeti uszodába.

Bronzérem
A bajnoki rájátszás utolsó két mérkőzésétől vereséggel búcsúzott a Carnex-Szentes női vízilabdacsapata. A BVSC-től elszenvedett kudarcok ellenére a harmadik helyen zárta a bajnokságot. Most már a lányok bronzéremmel a nyakukban nyugodtan készülhetnek a LEN-kupa athéni négyes döntőjére.


<<< Vissza