<<< Vissza

Négyből semmi

2003. április 4.

 
A januári sikersorozat után a szurkolókban és játékosokban is ugyanaz motoszkált. A Magyar Kupa csatározások után lejátszott mérkőzéseken csak kisebb időintervallumban sikerült hozni az év eleji formát. A csúfos Szeged elleni, majd az ahhoz hasonló Újpest találkozót követően még volt némi remény javítani, de a fővárosi OSC otthonában gyakorlatilag minden eldőlt.

A Kontavill-Szentes OB I-es vízilabdacsapatát legázolta a rutinos játékosokból álló budapesti gárda. Bár a fiatalok közül Somogyi Balázs ismét tetszetősen játszott, és a rangidős Szebeni Zoltán is négy góllal sújtotta az ellenfél kapuját, a védekezés gyatrára sikeredett. A 13-7-es kudarccal végleg veszni látszott a hőn áhított nyolcadik hely.

Kiküszöbölni a rozsdás csorbát a BVSC ellen sem sikerült. Hazai vizeken megszokott bátorsággal, jól kezdett a Kontavill, egy kérdőjeles időntúli góllal azonban megtört a szentesi lelkesedés, és a 2-1-es félidei vendégvezetés után borult a bili. Nyugodt tempóban elhúzott a vasutas csapat, és végül 9-3-ra győzött.

Ezzel a vereséggel a kilencedik helyen fejezte be a bajnokságot a Kontavill. Persze mondhatnánk, a klubvezetés elvárásainak ez megfelel, hiszen ők előzetesen 6-10. helyig kalibrálták be a csapatot. Mellesleg a Szolnokot csak a jobb egymás elleni eredménnyel tudták maguk mögé szorítani a szentesiek, a pontszám azonos volt. Visszatérve a jóslatokra - így könnyű. Lassan kezd érhetővé válni a szentesi pólósoknál érzékelhető eligazolási vágy, hiszen a korosztályos válogatott fiatalok is órák alatt "elkelnének", mert ami itt van, az minden, csak nem csapatépítés.
Jövőre talán befuthatunk a tizedik helyre, és még akkor is minden "sínen lesz." Hajrá Szentes!


<<< Vissza