<<< Vissza

Ringbe szállnak

2003. április 4.

 
Több mint egy éve csend honol a szentesi ökölvívás körül. Ennek okát keresve beszélgettem Bertók Róberttel, a Szentesi Kinizsi ökölvívó szakosztályának edzőjével.

- Köztudott, hogy a szakosztályon belül egy új sportág a kickboksz is képzésre került. Ez volt az oka a hallgatásnak?

- Az egyik oka ez. A fő ok azonban az, hogy egy teljesen új gárdát edzek. Komoly versenyzőnk egyedül Petrovics Pisti volt. Indítottam ugyan másokat is versenyen, de ők csak belekóstoltak a verseny hangulatába, és nem akarták komolyan venni ezt a dolgot. Most már vannak egész fiatal tizenegy-tizenkettő éves srácaim, valamint tizennyolc-tizenkilenc éves tanítványaim is. Belőlük már lehet komoly versenyző. El kell telni egy évnek az én felfogásom szerint, amikor biztonsággal be lehet küldeni őket a ringbe. Nem szeretek úgy harcba küldeni senkit, amíg nincs meg a megfelelő alapképzése. Ez értendő a kickbokszra és az ökölvívásra is.

- Ökölvívásban vagy kickbokszban indul több versenyző?

- Elsősorban az ökölvívásban, hiszen kilencven százalékban ezzel a sportággal foglalkozunk. Kickbokszban csak néha veszünk át elemeket, gyakoroljuk az ütéseket, rúgásokat.

- Milyen versenyen mutatkoznak be ebben az évben a szentesi bunyósok?

- Öröm, hogy van utánpótlás-jelöltünk is. Vannak ifik, juniorok és felnőttek. Nem túl nagy számban, de akad harcos mindegyik korcsoportban. Remélem hamarosan hallani fognak rólunk jó híreket. Lesz országos szintű verseny, azon indulunk. Az év végén a magyar bajnokságon ott leszünk ökölvívásban és kickbokszban is.

- Az ön dédelgetett álma volt, hogy kicsiktől indulva egészen a felnőttekig oktassa a bunyót. Elérkezett az az idő, amikor elmondhatja, hogy a befektetett munka megtérül?

- Több mint egyéves munka van mögöttünk. A legkisebb "újoncokat" is elvihetjük versenyre. Bízom abban, hogy lassan learathatjuk közös munkánk gyümölcsét.

D. V. Z.


<<< Vissza