<<< Vissza

Iskolapadban a fotósok
 Júniusban aktfotó-kiállítás

2003. április 4.

 
A Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör közös szervezésében idén is elkezdődtek a kezdő fotóiskola foglalkozásai. A kezdeményezés nem új keletű; a fotókör lelkes tagjai több mint tíz éve minden tavasszal elindítják a képzést - tudtuk meg Rónyai Rita művelődésszervezőtől, a Szentesi Fotókör vezetőjétől.

Az idei képzés március közepén kezdődött, de aki kedvet érez a fotózás iránt, még bekapcsolódhat az ifjúsági házban hétfőnként tartandó előadásokba. A szervezők célja, hogy a jelentkezők május közepéig megszerezzék a fényképezéshez szükséges gyakorlati tudást, amely nemcsak jobb minőségű képek készítését teszi lehetővé, de a magasabb művészi igényű fotózás kívánalmainak is segít megfelelni.

A fotósuli programjában az elméleti és gyakorlati foglalkozások mellett fotóséta és kirándulás is szerepel. Az előadásokat a fotókör tagjai tartják, akik mindenféle díjazás nélkül, öntevékeny módon végzik munkájukat, és sokat áldoznak szabadidejükből erre a foglalatosságra. A fotósok azonban nemcsak lelkesek, de sikeresek is, hiszen a Szentesi Fotókör tagjai közül négyen is rendelkeznek a MAFOSZ által kiadott fotóművész diplomával. A szövetség száznál több tagszervezetet fog össze, a rangos és erős mezőnyben elért siker garancia arra nézve, hogy lehet tőlük mit tanulni.

A Fotókör jó kapcsolatokat ápol az ország más fotóklubjaival, így közös táborokat, összejöveteleket szerveznek. A fotósok a fotóiskolán kívül sem tétlenkednek, különböző versenyekre, pályázatokra készülnek, valamint kiállításokat és programokat rendeznek.

A Szentesi Fotókör tagjai annak 27 éves fennállása alatt számos országos pályázaton sikerrel szerepeltek, s több díjat nyertek. Az eredményes és sikeres munka elismeréseként a Fotókör 2001-ben a Csongrád Megyei Közgyűlés alkotói díját érdemelte ki. A legfrissebb sikert Györgyi László jegyzi, aki az Országos Dia Pályázaton a Budapesti Művelődési Központ különdíját nyerte el.

Rónyai Rita az idei év programjaival kapcsolatban elmondta: június 7-től 28-ig rendezik meg a XII. Aktfotó kiállítást, októberben pedig az Alföldi Fotószalon várja az érdeklődőket. Mindkét tárlat országos hírű, s más városokban is sikerrel mutatják be őket. A tervek szerint az Alföldi Fotószalon ez évben Bácskatopolya vendége lesz.

P. K.


<<< Vissza