<<< Vissza

Gondolatok

2003. április 4.

 
Akinek a csatlakozás mindjárt nem hoz egyéni hasznot, sőt a kellő tájékozottság hiányában gondot okoz, annak is jobb lesz a helyzete, mert százmilliárdokkal gazdagabb országban minden téren gyarapodás, fellendülés teszi könnyebbé mindenki életét. Rövid idő kell ahhoz, hogy az egyéni boldogulás is érezhető legyen. A helyzet csak akkor lesz rosszabb, ha kimaradunk az EU-ból. De ez csak rossz álom...

+++++++++++++++++++++++++

Az önzés legszomorúbb válfaja az a döntés, hogy egy egészséges házaspár nem vállal gyermeket. A fiatalkori kényelemért később nagy árat kell fizetniük. Időben kell mindent újra átgondolni a gyermekáldás vállalását vagy elutasítását.

+++++++++++++++++++++++++

Sokféle vágy szépíti vagy rontja, zavarja a lelkivilágunkat. Manapság fő mozgató erő az anyagi szerzésvágy. Sajnos, olyan mint a lejtőn való mozgás. Ha megadod magad neki, egyre fokozódik, végül állandó elégedetlenségbe, örömtelen életbe sodor. Pedig kicsi dolgok is meg tudják szépíteni az életet, s furcsán hangzik, de még a szegénységben is érezheti magát boldognak az ember.

+++++++++++++++++++++++++

Minden munka értékes, a szellemi vagy testi egyaránt. Mindegyik nélkülözhetetlen. Ezért érdemel tiszteletet és méltó megbecsülést minden dolgozó ember, aki a tehetségének megfelelő helyen elvégzi a munkáját. Ez jusson eszedbe, amikor a munkáját végző ember mellett elhaladsz. Ha ismerős, akkor köszönj neki, ha idegen legalább bólints feléje!

+++++++++++++++++++++++++

Emberből hatmilliárd is van, de belőled csak egy. Mindenkiből egy van, aki szeret. Szerencsére abból is, akinek útjában vagy.

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza