<<< Vissza

Nomád parkot terveznek
Hunniális és Szent István-nap

2003. április 4.

 
Eredményes évet zárt 2002 végén az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. A látogatók száma tíz százalékkal emelkedett, összesen 282 ezren voltak kíváncsiak az emlékpark látványosságaira. Az elmúlt évben köszöntötték a 2,5 milliomodik vendéget.

A 2003-ra összeállított elképzeléseket ismertette a napokban Nagy László, az emlékpark vezetője. Az újdonságok között említette, hogy a községháza melléképületében új borbélyműhelyt rendeztek be. A tervek szerint már ebben az esztendőben látogatható lesz a pusztai vándorok életét bemutató Nomád park. A több év alatt felépülő szabadtéri múzeum a nomád életmód emlékeit kelti életre. A műhelyekben megismerhetik a látogatók az egykori mesterségeket, a szántást és vetést, a nyilak és íjak használatát. Bemutatják a házak berendezését, a gazdagok és a közemberek életvitelének különböző szokásait.

Több éves szünet után a MEOE újból megrendezi az emlékparkban április 27-én, a nemzetközi kutyakiállítást. Látványos eseménynek ígérkezik a május 24-25-én az európai erős emberek vetélkedője. Június 9-én Pünkösdölőre várják az ünneplőket. A június 28-i Hunniális az elképzelések szerint, oldott hangulatú, minden korosztályhoz szóló, látványban, lovasprogramokban gazdag rendezvény lesz. Az emlékpark szelleméhez illően idézik majd honfoglaló elődeinket.

Jelenleg tervezik, szervezik a Szent István nap részletes programját, és szeptember közepén Eurális, avagy Szertelen szeri szüret címmel hangulatos eseményre szeretnék meghívni a Nemzeti Történeti Emlékpark látogatóit Ópusztaszerre.


<<< Vissza