<<< Vissza

Életfák a csemetéknek

2003. április 4.

 
Nyolc esztendeje annak, amikor először gyűltek össze a városháza udvarán szülők, kisbabák, hogy fát válasszanak maguknak. Új Életfát. Az önkormányzat ajándékát. Ahogyan Szirbik Imre polgármester fogalmazott, a facsemete annak a megbecsülésnek a jele, amit a város érez polgárai iránt. Cserébe, a megajándékozottak érezzék azt, hogy valahova tartoznak, a településhez kötődnek.

Azok a fák, amiket akkor elültettek, már szépen fejlődnek, a tulajdonosaik is felcseperednek. Március 31-én újabb 44 igénylőt vártak a városházán. A polgármester köszöntötte őket. Tanácsokkal pedig Balogh Györgyi főkertész látta el a szülőket. Elmondta: ültethetik elképzelésük szerint, kertbe, udvarba, közterületre. A polgármester még megjegyezte: a kapott táblát felrakhatják majd a csemetére, s véle együtt cseperedik a gyermek, s akkor majd megmutathatja társainak, hogy az az ő fája. Ami később, bárhol is jár a világban, a fa biztos pont lesz, és tudja, ott vannak a gyökerei. Érezze mindenki, hogy ebben a városban otthon van.

Lehetett válogatni: ezüst juhar, vérszilva, eper, berkenye csemete szerepelt a választékban. Attól függően, ki hova tudja elültetni az életfát. Egy kicsit feladták a leckét a szülőknek. Egymásra nézve kérdezték: mit válasszanak? Aztán a feleség eldöntötte. Antalfi Zoltánék is átvették leányuk, Elizabet Vanda életfáját (képünk). Az édesanya, Nagy Gabriella elmondta, azért igényeltek facsemetét, mert szeretnék, ha a kislányunkkal együtt nőne a fa. A Nagyhegyen ültetik el, a nagyszülők birtokára. S ha a kislány kimegy, láthatja. És játszhat is alatta.


<<< Vissza