<<< Vissza

Nem ügyetLENkedtek

2003. március 28.

 
Csak a lányok tudtak meglepetéssel szolgálni, a férfi vízilabdacsapataink papírforma vereséget szenvedtek. A Carnex-Szentes szicíliai szerencsével jutott a LEN-kupa négyes döntőjébe.

A Kontavill-Szentes szombaton az Újpesti TE csapatát látta vendégül a szentesi uszodában. A lila-fehérek bemelegítése jobban sikerült, már az első negyedben hat góllal köszöntek be Horváth Tamás kapujába. A hazai csapatban Szebeni Zoltánnak jutott a válaszadás megtisztelő feladata, ő összesen háromszor viszonozta az újpesti rohamot. A kontra ellenére a gyatra első félidei védekezés megpecsételte a mérkőzés sorsát. Hiába játszott parádésan a fiatal Somogyi Balázs, védett magabiztosan Újházi Attila, a túloldalon, mint a mesében, minden bejött. A 15-10-es vereségtől független az ifjú tehetségek bebizonyították, van mire építeni.

Az OB I/B-s Bertók SC Budapesten vendégszerepelt. A Heraklész ifi válogatott elleni derbi majdnem szentesi kapus nélkül kezdődött el. Egy félreértés folytán csak a ráúszást jelző sípszó előtt egy perccel tudott vízbe szállni a szentesiek hálóőre, és ez a röpke késés a folytatásban háromgólos hazai előnyt eredményezett. Piti László törte meg a Bertók gólcsendjét, emberelőnyből kétszer is betalált. A gyorsaságát jól kihasználó ifi csapatot nem tudták megállítani a szentesiek, és végül 12-9-es vereséget szenvedtek.

A szicíliai Augustában rendezett LEN-kupa középdöntő jól indult a Carnex-Szentesnek. Az első mérkőzésen a házigazdákat sikerült 12-9-cel két vállra fektetni. Az orosz Kirishivel már nem ment ilyen könnyen. A BVSC-től kölcsönkapott Tóth Andrea a találkozó elején lesérült, és hiába tett meg mindent Szremkó Krisztina és a többi szentesi lány, az oroszok zömmel akciógólokat lőve 12-9-re verték a Szentest. Az utolsó, mindent eldöntő találkozón az a görög Vuliagmeni volt az ellenfél, akik mindaddig veretlenül álltak a csoport élén. Sajnos meglepni őket nem sikerült, 8-5-re alulmaradtunk, de a másik két továbbjutásért küzdő gárda elvakult csatája 7-4-es olasz győzelemmel ért véget, ami a LEN számok törvényei szerint magyar kvalifikációt jelentett. Összesítésben a Carnex több lőtt góllal múlta felül olasz és orosz riválisát. Az április 18-20-a között rendezendő LEN-kupa négyes döntő helyszíne még kérdéses, a hollandok és a görögök mellett Szentes is megpályázta az eseményt.

B. D.


<<< Vissza