<<< Vissza

Orient-kupa

2003. március 28.

 
Tíz éve, hogy megalakult a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség. Az egy évtizedes jubileum alkalmából a sportcsarnok egy emlékkiállítással, valamint Orient-kupa néven kétnapos palánkos teremlabdarúgó-tornával emlékezett. Az eseményre nyílt kategóriában 24 csapat, a szenior korcsoportban 6 együttes nevezett. A végső sípszóig több mint kétszáz gólnak tapsolhattak a nézők.

A torna első napján a résztvevő együttesek a nyílt kategóriában a legjobb tizenhatig jutottak. A második nap mindkét csoportnak a döntőbe vezető út következett. A nyílt kategóriában a végső győzelemért Keramitalia és a Copalabana játékosai néztek egymással farkasszemet. Az összecsapást 3-2-re a Keramitalia nyerte, 2. Copacabana, 3. FNM, 4. Kóma. Különdíjat kapott gólkirályi címért Kovács Attila (Keramitalia), a legjobb kapus Révész Krisztián (Copacabana), a legtechnikásabb játékos Szabó Árpád (FNM).

A szenioroknál az aranyéremért Csongrád és Szentes közötti derbire került sor. Hiszen a Takarékszövetkezet Csongrád, és a szentesi Viki Shop "öreg motorosai" küzdöttek egymással, és 2-2-es döntetlen lett az eredmény. Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy szinte izzott a levegő az összecsapás alatt, s talán a túlfűtöttség vezetett oda, hogy a mérkőzés lefújása után, s az aranyérmet eldöntő büntetőrúgások előtt volt olyan játékos, aki nem éppen sportszerű magatartást tanúsított. A döntésre már lecsitultak a kedélyek a büntetőrúgások idejére. A csongrádiak bizonyultak jobbnak, ugyanis a Takarékszövetkezet nyert, 2. Viki Shop, 3. Old Boys, 4. Narancs.
Ebben a csoportban is különdíjjal jutalmazták Fazekas Róbertet a torna gólkirályát (Viki Shop), a legjobb kapust Laczkó Attilát (Csongrád), a legtechnikásabb játékost Molnár Csabát (Old Boys).

D. V. Z.


<<< Vissza