<<< Vissza

Téltemetés Koli-módra

2003. március 28.

 
A városközpontban a Munkácsy u. 3. szám alatti épület a kollégista gyerekek "lakóhelye" hét közben. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy az itt lakók élete csak szilenciumokból, hálószemlékből és szigorú szabályokból áll, az téved. Íme a bizonyíték: mi is kivesszük a részünket a hagyományos ünnepek megrendezéséből, mint a Mikulás, karácsony, történelmi megemlékezések. De természetesen a szórakoztató programokat kedveljük a legjobban. Ilyen volt az idei farsang. Többségünk már időben kedvet kapott a készülődéshez, amit lelkes gyakorlás követett. Miután megtudtuk a farsang várható időpontját, nekiláttunk a régi dekorációk felújításához. Nagy sikerrel készítettünk papírmasé figurákat, álarcokat. Akik járatosak a számítástechnikában vállalták, hogy elkészítik a meghívókat. Minden alkalommal számítunk a kollégium dolgozóira, iskolánk igazgatójára és tanárainkra, valamint a szüleinkre.

Nálunk is voltak olyan csoportok, akik szükségesnek érezték a tanári segítséget és voltak, akik visszautasították ezt. Ez azonban meg is látszott a végső produkción. Az utóbbi években szerencsére az a szokás, hogy csoportos produkciót készítünk, ami azért előnyös, mert vendégeink számára egy műsort is adunk. Legnagyobb sikert számomra a Sün Balázs paródia adott, de a közönség számára a Kacsatánc és az Apáca show volt a befutó. Ötletes volt a nagyfiúk rapjátéka és az óvodai élet imitációja. A műsor után mindegyik csoport jutalomtortát vehetett át, amit a szakács nénik sütöttek nekünk. Több szülő is támogatta a rendezvényünket különböző adományokkal, de legjobban annak a hat tortának örültünk, amit egy olyan szülő ajánlott fel, aki maga is itt volt kollégista. Ezúton köszönjük mindnyájuknak a felajánlásukat! Miután mindenki teliette magát édességgel, megkezdődött a tombolahúzás, ahol mindenki nyerhetett valami apróságot. A mulatságunkat diszkóval, tánccal zártuk.

A szeretetteljes farsangi hangulatot sokáig megőrizzük emlékeinkben, köszönjük az ajándékokat valamennyi kollégista gyermek nevében.

Polyák Zsuzsanna 7. osztályos tanuló
diáktanácstitkár


<<< Vissza