<<< Vissza
Feljebb léptek
2003. január 31.

Huszonnégy órával a szombati mérkőzések előtt jött a hír: nevethetünk. Megnyílt az uszoda, s viccen kívül megtudtuk, hogy huszonegynéhány éve ragyogó mosollyal ihatnánk a medence vízéből, hiszen az "emberi fogyasztásra is alkalmas". Eszembe jutott a klór szomjoltó illata, nagyot nyeltem, aztán a liget hólepte csapásain leballagtam az uszodába.

Valószínűleg a szolnokiak is hallottak a mágikus vízről, pedig a sajátjuk sem akármi, mégis feltartóztathatatlan lendülettel ugrottak a férfi vízilabda bajnokság nyolcadik helyén álló, sérülés miatt Juhász Endrét nélkülöző Kontavillnek. A vendégek részéről Lukács volt eredményes. 0-1-es mérkőzésállásnál azonban hatni kezdtek "az alpesi forrásból táplált víz" szigorúan idegenekre káros összetevői, ezzel megbénítva a látogatók minden erejét. Szebeni-percek következtek. Előbb négyméteresből, aztán megúszásból szerzett gyönyörű góljával fordított a Szentes. A kapuban Horváth Tamás varázsolta el az ellenfeleket, labdányi helyet sem hagyva a góléhes szolnokiaknak. A második negyedben Kiss István egyéni akciója zárult sikerrel, majd a centerposzton jeleskedő Szabó Nándor talált be emberelőnyből. A vendégek továbbra is csak csodálták és nyelték a vizet, másra nem maradt energiájuk. A félidei szünet után ismét Szebeni-percek következtek. Gólja, gólpassza egymást követve eredményezett be már nemigen hozható előnyt. A végjátékban a fiatal Sarusi mattolta még a szolnokiak védelmét, akik viszonzásul az utolsó percben szépítettek. A 7-2 végeredmény és a fiúk előtt le a kalappal. Hetedik a Szentes.

A lányok a dobogóért folyó küzdelem másik élharcosát, a Vasast fogadták. Az első negyed kiegyenlített játéka után némi előnyre tett szert a hazai csapat. Molnár Anett és Szremkó Kriszti összesen tizenegy góllal sújtották a budapesti társulatot, akik a végére már nem tudtak felpörögni, így megérdemelt 12-9-es szentesi siker született. A Carnex-Szentes a következő fordulóban Budapestre látogat, a jóval esélyesebb BVSC otthonában kell bizonyítaniuk a lányoknak.

B.D.


<<< Vissza