XII. Jubileumi Dobos András Kerékpáros Emléktúra

Hagyományosan már XII. alkalommal került megrendezésre az ÁRPÁD Szabadidős Sportklub szervezésében a Dobos András emléktúra Szarvasra. Ezzel szeretnénk emlékezni minden évben Bandi bácsira, aki sokunkat megtanított a közlekedés szabályaira. A kirándulás elsősorban családok és gyermekek részére került meghirdetésre, de természetesen azok a fiatalok is részt vehettek, akik tizenkét évvel ezelőtt gyermekként voltak jelen.

Május 24-én délután, a Kossuth téri gyülekező után indultunk el Szarvas irányába. Első pihenőnk Kajánújfaluban volt. Sajnos a régi törzshelyünk az iskola magánkézbe került, ezért másik helyet kellett választani a pihenésre. A megyehatárt elhagyva, már pihenő nélkül tekertünk el szálláshelyünkre, a szarvasi ifjúság táborba. Miután elfoglaltuk a táborhelyünket és elfogyasztottuk a vacsoránkat tüzet gyújtottunk és sütöttük a egy kis szalonnát, virslit és grillhúsokat.

Szombat délelőtt kihasználva a kánikulát fürdés, napozás a tábor területén, ebéd után pedig arborétum és makett park megtekintése volt a program.  Az arborétum után kicsit kompoztunk és a gáton áttekertünk a békésszentandrási duzzasztóhoz. Az időjárás itt már kezdett ijesztővé válni, de csak pár csepp eső áztatott bennünket. Este a táborba visszérkezvén megismételtük a sikeres grill partinkat.

Vasárnap a túravezetőből előjött a szakma és javaslatára hihetetlen módon mindenki jelentkezett a halászlaki vasúti híd meglátogatására. Az utat a gáton tettük meg elég viszontagságos módon, mivel az előzőnapi eső kissé feláztatta. Jó kis bemelegítő huszon kilométer volt a délutáni hazaindulás előtt.

Ebéd után kajakozás, kenuzás, Kreszvetélkedő volt a program. A tesztlapok speciálisan a szentesi kerékpáros közlekedésből lettek összeállítva, ezzel is próbáltuk elősegíteni a gyermekek szabályos városi közlekedését.

Eredményhirdetés után visszaindultunk városunkba, hogy 150,2 km kerékpározás után kellemesen elfáradva megpihenjünk otthonunkban és felejthetetlen, gazdag élményekkel feltöltődve induljunk neki a következő hétnek az iskolákban és a munkahelyeken.

Köszönjük a támogatást Dr. Dobos András és családjának, Földvári Nagy Sándor épületgépésznek, Micro Dekor Reklámstúdiónak és a szentesi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának.

Ignácz János

túravezető