Kulturális Csoportok Találkozója 2019

Nemzetközi Kézműves, Honismereti és Sport Gyermektábor

Az Árpád Szabadidős Sportklub ez évben is megrendezni a már hagyományos Gyermektáborát 2017.06.25-2017.07.01. között.

Délelőttönként kézműves foglalkozásokkal a Móricz Zsigmond Művelődési Házban, délutánonként sport és honismereti programokkal várjuk az általános iskolás korú gyermekeket.
A táborban részt vesznek határon túli magyar gyermekek is a Vajdaságból, Erdélyből.
A tábor részvételi díja: 10.000 Ft/fő, mely az ebéd költségeit is tartalmazza.

Jelentkezés: 2017. 06.15-ig szerdánként 15 és 17 óra között a klub 6600 Szentes, Kiss Bálint utca 3. szám alatti klubhelyiségében.

Lehetőség van jelentkezni a gyergyóremetei Fráter György Általános Iskola által Gyergyóremetén szervezett Kézműves Gyermektáborba ahová 10 fő általános iskolás korú gyermeket várnak Szentesről. Időpontja: 2017.07.17-2017.07.22. A táborban a részvétel ingyenes, az útiköltség 12.000 Ft. A gyergyóremetei táborba is a fenti helyszínen lehet jelentkezni.

Labdarúgó torna

Meghívó

Az Árpád Szabadidős Sportklub kispályás labdarúgó tornát rendez 2017.06.17-én 8 órától a szentesi Kinizsi pályán.
Nevezni 10 fős csapatokkal (17 éven felüli férfiak) lehet. Sportöltözet, 1 db futball labda kötelező. Bőr és fém stoplis cipő használata tilos. Igazolt játékos megyei I. osztályig bezárólag vehet részt a tornán.
Jelentkezni lehet 2017.06.07-ig szerdánként 15 és 17 óra között a Klub 6600 Szentes, Kiss B. u. 3. szám alatti klubhelyiségében. Nevezési díj: 4000 Ft/csapat.
Szeretettel várjuk a résztvevőket.

Rendezőség

Kirándulás Szlovákiába, Kassa és környéke 2017.07.14. – 16-ig

Tervezett program

  • péntek:

Kassa városnézés:

A Szent Erzsébet-főszékesegyház, ismertebb nevén a kassai dóm Kassa egyik legszebb és legjellegzetesebb épülete, Európa egyik legszebb székesegyháza.

Az átépítés utolsó szakaszában az északi hajó alá kriptát építettek. 1906-ban itt helyezték örök nyugalomra II. Rákóczi Ferenc, édesanyja Zrínyi Ilona és a fejedelem idősebbik fia, Rákóczi József hamvait.

  • szombat:

Szepesi vár:

Terjedelmes körvonalak alkotják, amely 4 ha kiterjedésével Közép-Európa egyik legnagyobb kiterjedésű várrom-együttese. 1993-ban a Szepesi várat és a közeli környék kulturális műemlékeit bejegyezték az UNESCO Világörökség jegyzékébe.

Lőcse:

A felvidék legszebb kisvárosai közé tartozik, szinte hiánytalanul fennmaradt középkori városfal öleli körbe gótikus és reneszánsz műemlékekkel teli óvárosát. A hajdani Szepes vármegye egykori székhelyének legfőbb látnivalója a legértékesebb gótikus szárnyas oltárok tárháza a Szent Jakab-templom. A város főterét Szlovákia legszebb terei közt tartják számon, a gótikus templom mellett álló csodaszép gótikus városháza a város szimbóluma.

A Dobsinai-jégbarlang:

A világ legjelentősebb jégbarlangjai közé tartozik. 2000-től a világ természeti örökségének jegyzékén szerepel. Míg az ismert osztrák alpesi magashegyi jégbarlangok, az Eisriesenwelt és a Dachstein-Rieseneishöhle, vagypedig a romániai Scărişoara jégképződményei 1100 - 1120 m tengerszint felett fekszenek, a Dobsinai-jégbarlang jégrétegei ezredévek óta megmarad 920 - 950 méteren.

Betlér:

Itt az Andrássy család történetével ismerkedünk és meglátogatjuk a betléri Andrássy-kastélyt. Ez a kastély egyike a legjobb állapotban fennmaradt kastélyainknak, nemcsak magát az épületet, hanem a berendezését és gyűjteményeit tekintve is. A leglátogatottabb műemlékek közé tartozik.

Rozsnyó:

Rozsnyói városnézés. Maga a központ egy tágas térből áll, amely a legnagyobb négyzet alaprajzú középkori tér a mai Szlovákia terültén. A város főterét pompás polgárházak és utcahálózat veszik körül. A város ebben a részében találhatóak meg a város építészeti látványosságai – areneszánsz őrtorony (renesančná strážna veža), a városháza, a püspöki palota, az ágostonos kolostor, az egykori bányakamara épülete, az evangélikus templom és több más érdekesség. A város legszebb és legfontosabb nevezetessége a 14. századi gótikus Szűz Mária Mennybevétele-katedrális. A történelmi városrészt a látogatók a magasból (a  reneszánsz őrtorony erkélyéről) is megcsodálhatják.

Krasznahorka:

Megtekintjük az Andrássy Mauzóleumot. Ez a "mesebeli palota" Andrássy Franciska és Dénes krasznahorkaváraljai mauzóleuma - egy egyedülálló szecessziós műemlék, amelynek építését 1904 őszén fejezték be. Nagy kiterjedésű parkkal körülvett, értékes külső és belső díszítésű építmény. Ezután megtekintjük Krasznahorka település XIV. századi templomát, majd továbbutazunk a Várdomb aljához, ahol kívülről tudjuk csak megtekinteni Krasznahorka büszke várát, melynek tetőszerkezete sajnálatos módon leégett. Bízunk abban, hogy a tetőszerkezetet mielőbb újjáépítik és a Várat és a benne lévő kiállítást teljes szépségében megtekinthetjük.

Visszaindulás Kassára

  • vasárnap:

Kassa városnézés. Ebéd a kollégiumban és hazaindulás.

 

Részvételi díj: kb. 29900 Ft.

Tartalmazza: útiköltség, szállás, étkezés félpanzióval. (Szakkay József Szakközépiskolai kollégiumban)

A tervezett programban még lehetnek változások!!!

Gágyor János Teremlabdarúgó Emléktorna eredményei (2016)

Az Árpád Szabadidős Sportklub által évek óta megrendezett Gágyor János Teremlabdarúgó Emléktorna eredményei:

  • I. Autó Center
  • II. Orosháza
  • III. Old Tigers


A torna legjobb góllövője Mucsi Dániel (Orosháza), legjobb kapus Bagoda Mihály (Autó Center)
A I-III. helyezett csapat serleg és oklevél, a legjobb góllövő és legjobb kapus tárgyjutalomban részesült az Árpád Szabadidős SK támogatásával.