Szakmai gyakorlaton Németországban

 

 

 

Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola a fenntartó segítségével, kapcsolatot épített ki a németországi Müllheim városában lévő Georg-Kerschensteiner-Schule-val. Felkérésükre partner vállalta, hogy segít megszervezni fodrász és villanyszerelő tanulók külföldi szakmai gyakorlatának megszervezését. A program célja szakiskolai tanulók szakmai, nyelvi és kulturális ismereteinek szélesítése, személyiségük fejlesztése. Ezek a célok messzemenőkig megegyeznek az iskolák Pedagógiai Programjában kitűzött céljai. Iskola költségvetése és országunk gazdasági helyzete nem tette lehetővé, hogy pályázatokon kívül saját forrásból ismerjék meg a tanulók és tanáraik egy más országban folyó szakmai képzéssel.

 

 

 

Ennek a pályázati programnak a keretében már két alkalommal nyílt lehetőség külföldi szakmai gyakorlat szervezésére, ezért pontosan látták, milyen fontos ez tanulók fejlődésében. A 2006- ban megvalósított program befejezése óta a tanulók és tanáraik folyamatosan érdeklődtek a várható folytatásról, hiszen mindkét csoport számára rendkívüli lehetőségeket rejt ez a gyakorlat.

 

 

 

A Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola pályázott és nyert a szakiskolai tanulók külföldi gyakorlatának megvalósítására kiírt pályázat előző fordulóján. Ennek sikere alapján pályáztak a második fordulóra. Sikerült egy francia kapcsolatot kiépítenie iskolának, ahol már hat szakmában is lehetőséget tudtak biztosítani tanulóiknak a megmérettetésre. A franciaországi gyakorlat 5 hete eltelt és a projekt nagy sikerrel zárult. A tanulók lelkesen, sok élménnyel jöttek haza.

Mostani pályázatban a partneriskola segítségével 9 fodrász és 6 villanyszerelő szakiskolai tanuló számára 4 hét szakmai gyakorlatot nyertek el.

 

 

 

Az első levél Müllheim-ből     A második levél Müllheim-ből     A harmadik levél Müllheim-ből

Szentes, 2010. 05 .10.

 

 

.