2004. október 19-től 23-ig tartó Egészségnapok rendezvényt szervezett a Vöröskereszt helyi szervezete, melynek megnyitóján Szűcs Lajos alpolgármester köszöntötte az egészség iránt érdeklődőket.

 

 

                                Staberecz Edit védőnő

Az öt nap alatt az alábbi előadásokon vehettek részt az érdeklődők:

Az allergiás betegségek, és jelentőségük napjainkban - Staberecz Edit védőnő, Szexuális úton terjedő betegségek - Dr. Kispéter Ágnes főorvosnő, A helyes fogápolás - Dr. Pálmai Ildikó főorvosnő, A mammográfia (emlőszűrés) jelentősége - Dr. Varga Erika főorvosnő, Az egészséges táplálkozás - Berezvai Debóra ifjúsági védőnő, A csontritkulás korunk népbetegsége - Dr. Beliczay Tamás főorvos.

 

Az Ifjúsági Házban tartott előadások alatt vérnyomás, testtömeg és testzsírszázalék mérés volt, és október 19-20-án az Országos Vérellátó Szolgálat Szentesi Területi Vérellátója (Szentes Kórház) 8.00-tól 17.00-ig rendkívüli VÉRADÓ NAPOT tartott az Egészség Napok keretein belül.

 

 

Dr. Kispéter Ágnes főorvosnő                                                                   Dr. Varga Erika főorvosnő

 

2004. október 18-tól 22-ig a Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete a Szentesi Mozaik internetes újsággal közösen játékot hirdet 3 kategóriában (1-8., 9-12. osztályig és felnőtt kategóriában). A verseny egyéni.

 1. nap feladatai   2. nap feladatai    3. nap feladatai   4. nap feladatai   5. nap feladatai

Klikk a fenti ikonra!     (A feladatlapok PDF állományként is letölthetők!)

Az 5x20 kérdésből álló feladatsor naponta a www.szentesinfo.hu/mozaik  honlapján jelenik meg, amit E-mail-en a lencsene@szentes.hu  címre, vagy a letöltött és megoldott feladatlapokat névvel (életkor feltüntetésével) és címmel együtt 2004. október 25-ig kérjük a Magyar Vöröskereszt Szentes, Kossuth tér 6. szám alá eljuttatni.

Szentes, 2004. 10. 24.

.