MI SZÓLTUNK!

 

 

 

Sajnálatos baleset történt karácsonykor (december 26.) a Rákóczi Ferenc és Szalai utca kereszteződésben! Két, közel hasonló súlycsoportban lévő személygépkocsi ütközött össze a fent említett kereszteződésben. Szerencsére könnyebb sérülést szenvedtek az autóvezetők és utasaik, de mégis elgondolkodtató az eset!

 

 

A fenti képet már közöltük egyszer a Mozaik hasábjain, ami 2001. szeptember 3-án készült Egy összefoglaló cikkben megemlítettük, hogy Szentesen hol vannak veszélyeztetett és "táblaláthatóságban szenvedő" kereszteződések.  A közelmúltban megrendezett Közlekedési Fórumon, ÉN, mint a Mozaik főszerkesztője megemlítettem több olyan kereszteződést, ahol a fenti problémával találkozhat a közlekedő.

 

 

A fenti kép viszont MOST (2002. december 26.) készült! A "táblaláthatóságban" nem történt változás, pedig a Rendőrség vezetői, a Műszaki osztály munkatársa is jegyzeteltek a fórumon. Sikerült azonban megtudnunk, hogy most már engedélyezik, hogy a jelzőtáblák felkerüljenek a villanyoszlopokra, de akkor is ott marad a kérdés: "KI ÉS MIKOR FOGJA VALAKI EZT MEGTENNI?!"

Ha jobban megfigyeljük, másfél év alatt még a BÉKE jele sem változott a táblán!

 

 TIPP!  

Akusztikai sávot kellene kialakítani figyelemfelkeltés érdekében az ehhez hasonló kereszteződésekben.

Szentes, 2002. 12. 27.