Augusztus 20. délelőtt

- Képes összefoglaló Szent István napi ünnepségekről -

 

 

Az augusztus 20-ai ünnepség utolsó napján (augusztus 20.) a Szabadidős Sportklub családi és ünnepi sportnapot szervezett a Spartacus sportpályára és környékére.

Az ünnepséget Kovács László külügyminiszter beszédével nyitotta meg, melyben megemlékezett a Duna magyarországi szakaszán dolgozó emberek áldozatos munkájáról, és azokról, akiket sújtott a Dunai árhullám.

 

 

 

Az ünnepélyes kenyérszegés előtt Imre Ernő nyugalmazott református lelkész mondta el az áldást, mely után Szirbik Imre polgármester szegte meg az ÚJ KENYERET!

 

 

A megnyitón résztvevők között került szétosztásra a FRISS kenyér!

 

 

A 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár földmunkagépekből rögtönzött kiállítást, és egy toborzósátorban ismerkedhetett meg munkájukkal, hivatásukkal és kötelességükkel.

 

 

Míg a látogatók a kiállított gépeket és nézegette, addig ádáz küzdelmet folytattak a gyermek a focitornán.

 

 

A Bolero TSE táncosai a színpadon szórakoztatták először  nagyérdeműt, majd a ...

 

 

Szabadidős Sportklub tánccsoportján volt a sor.

 

 

 

Ugrálás ide, ugrálás oda, a sporthorgászok reggel 8 órától 11 óráig rendíthetetlenül kapkodták ki a sneciket (kis halak) a Kurca városi szakaszán. Voltak, akik a nagyobb halakra mentek, de a végén kiderült, hogy sok lúd (illetve hal) horgászt győz. A verseny befejeztével az ügyesebb horgászok benevezhettek a célba dobó versenybe.

 

 

Az egyik legnagyobb érdeklődés a repülők iránt volt, melyből láthattunk kicsit és nagyot.

 

 

Míg az egyiken csak megmutatni lehetett , hogy hol ül a pilóta, addig a másikba bele is ülhettek a vállalkozó gyerekek.

 

 

 

A Kinizsi lovastorna szakosztálya ügyes mozdulatokkal mutatta be gyakorlatait a rögtönzött pályán.

 

 

 

A nap leglátványosabb bemutatóját az Önkormányzati Tűzoltók mutatták be, mely során egy Wartburg autót skalpoltak meg. Így szemléltették, hogy miként tudják a legrövidebb idő alatt kimenekíteni a sérülteket a roncsokból.

 

 

A legújabb technikai berendezésüket is bemutaták, ami egy IMPULZUS PUSKA, amely 1 liter vizet 2 ezred másodperc alatt lő ki. Ezzel igen hatékonyan lehet oltani az olyan tüzeket, ahol a nagy oltóvíz mennyiséggel nagyobb kárt tesz, mint amilyen keletkezett volna a tűzzel.

 

 

A délelőtt utolsó sportrendezvényét a Kiss Bálint Református Általános Iskola tornatermében rendezték meg, ahol Országos Karate Versenyt szervezett az Oyama Dojo.

 

Augusztus 20. délután

A cikk folytatása!