3./ Szentes Városi Könyvtár intézményvezetői megbízása (zárt 3) [videó]

Dr. Sztantics Csaba:
A napirendi pont zárt ülés megjelöléssel lett kiadva. A Szentes Városi Könyvtár intézményvezetője nyugdíjba vonul, ezért az Önkormányzat az állást meghirdette. A pályázatra két anyag érkezett, de az egyik nem felelt meg a követelményeknek és e pályázatot benyújtó személy pályázatát visszavonta. Ezzel a zárt ülésre vonatkozó nyilatkozatát is visszavonta, ezért a Képviselő-testület nyílt ülésen tárgyalhatja a napirendi pontot. Kérte a Képviselő-testület tagjait, hogy a kapott anyagot szíveskedjenek zárt anyag szabályai szerint kezelni, tekintettel arra, hogy a pályázatát visszavont személy adatai szerepelnek az előterjesztésben.

Szabó Zoltán Ferenc:
Sallainé Gresó Klára intézményvezető megbízása 2022. január 31. napjával lejár. Egyetlen érvényes pályázat érkezett, Szekeres-Dancsó Mónika intézményvezető-helyettestől.
Megkérdezte, meghallgassák-e a pályázót 3 percben jövőképéről?

A Képviselő-testület 13 igen szavazattal és 1 tartózkodással kérte a pályázót a bemutatkozásra, jövőképének ismertetésére.

Szekeres-Dancsó Mónika:
Bemutatkozott, diplomája megszerzése óta, 23 éve dolgozik az intézményben. Lehetősége volt a könyvtári szakma minden részét megismerni, az elmúlt 5 évben intézményvezető helyettesként dolgozik. Pályázatában az október végi véleménye és álláspontja szerepel, azóta folyamatosan képzésen vett részt, új impulzusok érték. A jelenlegi magas színvonalú munkát szeretné tovább vinni. Már országos szempontból is jegyzik a könyvtárat, minősített könyvtári címet kaptak. Továbbra is szeretnék a város lakosságát szolgálni a Képviselő-testület támogatásával, egyetértésével.

Szabó Zoltán Ferenc:
Megkérdezte, van-e kérdés a pályázóhoz?

Szűcs Ildikó:
A pályázóval lehetősége volt korábban hosszú ideig együtt dolgozni, örült annak, hogy megpályázta az intézményvezetői állást.
Kérdezte, milyen eszközöket kíván bevezetni, hogy a pandémia idején az online szolgáltatásokat bővítsék? Milyen egyéb javaslata van arra vonatkozóan, hogy a jelenlegi helyzetben az alacsony látogatottság, a kevesebb olvasó ellenére jól működő, felhasználóbarát könyvtárat tudjanak működtetni?

Szekeres-Dancsó Mónika:
A pandémia valóban visszavetette a rendezvényeket. Eddig 72 rendezvény volt 2900 látogatóval. Visszataláltak az olvasók, szívesen mennek a könyvtárba. A pandémia alatt is zárt ajtós módszerrel kölcsönöztek. A jövőben könyvboxon szeretnének könyvet kölcsönözni. Nagy és jó minőségű könyvállománnyal rendelkeznek, melyeket 24 órában tudnak rendelkezésre bocsátani. Jól működött az e-könyvtár, melynek Tímár Ferenc volt a zászlóvivője. Nagyon sokan használják jelenleg is.

Szűcs Ildikó:
Megköszönte a választ, megköszönte az elmúlt időszakban végzett munkáját.

Szabó Zoltán Ferenc:
Megjegyezte, eseti szakmai bizottság is véleményezte a pályázatokat, akik szintén Szekeres-Dancsó Mónika megbízását javasolta.
A Képviselő-testület nevében megköszönte Sallainé Gresó Klára jelenlegi intézményvezető munkáját, és boldog nyugdíjas éveket kívánt.

Kérte, aki Szekeres-Dancsó Mónika intézményvezetői megbízásával egyetért, szavazatával jelezze.

A Képviselő-testület 14 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta:

170/2021. (XII.16.)
Tárgy: A Szentes Városi Könyvtár intézményvezető megbízása

HATÁROZAT

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Szentes Városi Könyvtár intézményvezető megbízása tárgyú előterjesztést.

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 41.§ (7) bekezdésében biztosított hatáskörében, a Munkatörvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény, továbbá a 39/2020. (X.30.) EMMI rendelet alapján

1.) A Szentes Városi Könyvtár magasabb vezetői beosztás ellátására kiírt pályázati eljárást eredményessé nyilvánítja.
A Szentes Városi Könyvtár magasabb vezetői feladatainak ellátására megbízza

Szekeres-Dancsó Mónika
6600 Szentes, Somogyi B. u. 22. sz. alatti lakost
2022. február 01-től 2027. január 31-ig

a Szentes Városi Könyvtár (6600 Szentes, Kossuth L. 33-35.) intézményvezetői (magasabb vezetői) beosztásának ellátásával, havi bruttó 500.000,- Ft illetménnyel.

2.) A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a magasabb vezetői megbízással kapcsolatos munkaügyi, munkáltatói intézkedéseket tegye meg.
Határidő: 2022. január 31.
Felelős: Polgármester

A határozatról értesítést kapnak:
1.) Szentes Város Polgármestere
2.) A megbízásra kerülő intézményvezető
3.) Szentes Városi Könyvtár
4.) Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Polgármesteri Irodája
5.) Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzői Irodája
6.) Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Számviteli és Tervezési Irodája

A Szentes Városi Könyvtár intézményvezető megbízása (zárt)