2010. június 18.

A strandon kezdődött a vakáció

A legtöbb iskolás gyereknek a június 15-e volt a tanév legszebb napja; ekkor ért véget a tanítás. A vakációra való ráhangolódást az a vasárnapi rendezvény is elősegítette, amelyet az üdülőközpontban tartottak.

A Vakáció Nyitóbuli délelőtt 9.30-kor a Szivárvány Művészeti Iskola tanévzárójával kezdődött. A bizonyítványok kiosztása után sem hagyta el a strand területét az iskola, egész nap kézműves foglalkozásokkal és népi játékokkal várta a gyerekeket.

Délután a színjátszó csoportjuk azokat a legbátrabb strandolókat invitálta a színpadra, akik szívesen részt vettek az általuk irányított szituációs játékban. A nagycsoportos óvodások részére izgalmakkal szolgált a délelőtt, hiszen az Iroda-Profil Kft. szervezésében évről-évre megvalósuló "Első füzetem" program is itt volt. Két koncerttel kedveskedtek a szervezők a gyerekeknek. Délelőtt a Tücsök népi zenekar adott elő mindenki számára jól ismert dalokat, délután pedig a Pom-Pom együttes tagjai öltöttek bohócruhát a büfék előtti színpadon, hogy az "Irány Bo-hócia!" című műsorukkal szórakoztassák a közönséget.

A nap folyamán különböző szórakozási lehetőségek álltak minden generáció rendelkezésére. A Kurca melletti területen a St. Jupát egyesület tagjai kenuzással és falmászással várták az üdülőközpont látogatóit. A gyerekek ezen a helyszínen is szaporíthatták a nyomdáik számát a pontgyűjtő lapon. A legtöbb nyomdát összegyűjtők felfújható strandjátékokat nyerhettek. A színpadon is részt lehetett venni sporttevékenységben. Küzdősport-, torna- és táncfoglalkozásokat tartott Tihanyi Mihály, Bozsoki Imre és Gombás Gabi edzők, valamint a Stílus és a Jövőnkért művészeti iskolák.

Nagycsoportos óvodások az első füzetükkelA legkisebbeket az elefántos medence melletti füves területen a Le-Do várta gyereksátorral. Ezt a szolgáltatást térítés ellenében lehetett igénybe venni, de a szomszédos ugrálóvárban ingyen is szórakozhattak a kicsik. A nap folyamán versenyeket is szerveztek a vendégeknek. A kék anakonda csúszdán az idei bajnokok a 17 éves Tóth Balázs, Mogyoróssi Dániel (14) és Zsoldos Dániel (18) lettek, 15 másodpercen belüli csúszási idővel. A vicces családi vetélkedőt Kocsmár Gyula nyerte a felnőttek között, neki 14 ruhadarabot sikerült magára ölteni. Második lett Varga Róbert. Gyerekek között Vörös Réka és Czibulya Dorina holtversenyben végzett 13-13 ruhával.

Mivel pedig ezekben a napokban az egész világ focilázban ég, a strand vendégei is belekóstolhattak ennek a sportnak a vizespályás változatába. A kevésbé elszántak a "Sörtábor" tévéképernyőjén nézték a világbajnokság közvetítését.

K. E.