2010. január 29.

Kommandósok fogták el a bújkáló férfit

Múlt heti számunkban számoltunk be arról, hogy országos körözést adott ki a szentesi rendőrkapitányság az ellen a nő ellen, aki az egyik helyi szolgáltatótól gépkocsit kölcsönzött, ám a járművet nem vitte vissza az eredeti tulajdonoshoz. Azóta a tatabányai rendőrök elfogták a csalót, aki éppen egy másik járművet szeretett volna kölcsönbe venni, azokkal a papírokkal, melyekkel Szentesen is "dolgozott". A Tatabányai Városi Rendőrkapitányságon csalás miatt indult eljárás a nő ellen. A városunkból elvitt Opelt továbbra is keresik a rendőrök.

Kommandósok fogtak el egy férfit az Apponyi tér egyik lépcsőházában a hét elején. A férfinek már korábban be kellett volna vonulnia a börtönbe letölteni jogerős büntetését. Ehelyett albérletet vett ki és bújkált a hatóságok elől. Ez idő alatt sem tétlenkedett, több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett. Mielőtt átszállították volna a büntetés-végrehajtási intézetbe, előtte a kihallgatása során újabb, összesen 21 betöréses lopást ismert el, többek között kocsmák, hétvégi házak, kiskertek terhére.

Egy budapesti, ám a szentesi kórházban dolgozó orvos tett feljelentést a szentesi rendőrkapitányságon, mivel eltűnt a pénztárcája, benne okiratokkal, bankkártyával, készpénzzel. A nyomozás során kiderült, hogy a pénztárca a fővárosban tűnt el, sőt egy becsületes megtaláló fel is hívta az orvost, hogy megtalálta az elvesztett értékeket. Később azonban arra is fény derült, hogy a becsületesnek tűnő férfi nem is volt annyira önzetlen. A tárca megtalálását követően a benne lévő bankkártyákról próbált pénzt levenni egy bankjegykiadó automatánál, ám mivel ez nem sikerült neki, gondolta inkább visszaadja a tulajdonosnak azokat. Köszönet helyett azonban a rendőrség készpénzt helyettesítő fizetőeszközzel való visszaélés miatt indított eljárást ellene.

Az elmúlt heti román busz-baleset ügyében a szentesi rendőrkapitányság vizsgálatot indított a sofőrrel szemben, tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt. A sofőr kihallgatása megtörtént, és elhagyhatta az országot. A sofőr a baleset körülményeiről részletes vallomást tett. A rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya az eljárás lefolytatását követően vádemelési javaslattal él a Szegedi Városi Ügyészség felé.

H. V.