2010. január 8.

A bűnözők nem pihentek

A korábbi esztendőktől eltérően jóval több dolguk akadt a rendőröknek a két ünnep közötti időszakban. Mint ahogy azt a szentesi rendőrkapitányság bűnügyi osztályán megtudtuk, nagyon sok vagyon elleni bűncselekmény történt a 2009-es év utolsó napjaiban. Szerencsére egy-két esettől eltekintve az óesztendő utolsó napja - és az idei év első hajnala - békésen zajlott.

December 23-ára virradóra 3 ezer forint értékű szaloncukrot loptak ismeretlenek az egyik nagynyomási tanyából. Másnap az Appo-nyi tér egyik lakásából tűnt el élelmiszer, üdítő és szerszámok, a Kossuth térről pedig egy kerékpárt vitt magával a tolvaj. Valószínűleg az ünnepi asztalra is került abból a 18 tyúkból, melyet az egyik bereklaposi tanyából vitt el egy tolvaj, december 24-ére virradóra.

December 26-áról 27-ére virradóra a Szűrszabó utcában bántalmaztak egy férfit, aki nyolc napon belül gyó-gyuló sérüléseket szenvedett. A rendőrök azóta elfogták az elkövetőt, aki ellen garázdaság miatt indult eljárás.

Laptopot, ékszereket és készpénzt vittek el egy magánlakásból a tolvajok december 30-án. A tettest még keresik a nyomozók.

Lopni szeretett volna három személy a Tescoból is, ám mindannyian lebuktak, és előállították őket. A "szarkák" bizsukat szerettek volna fizetés nélkül kivinni az áruházból, de nem sikerült nekik.

Ellopták egy parkoló autó bal első kerekét a Dózsa György utcában. Hogy kinek és miért volt szüksége erre a kerékre, az rejtély. A rendőrök keresik az elkövetőt.

December 29-ére virradóra törtek fel egy garázst a Somogyi Béla utcában, ahonnan benzinmotoros fűrészt és akkumulátor-töltőt vittek magukkal az elkövetők 180 ezer forint értékben. A rendőrség munkatársai elfogták a tetteseket, akik közül az egyik néhány héttel ezelőtt az Új utca egyik garázsát is kifosztotta, innen 210 ezer forint értékű szerszámgépet vitt magával, amit színes fémhulladékként értékesített mindössze 1500 forintért. Tettéért azonban akár öt éves börtönbüntetést is kaphat.

Most pedig egy csokorra való a szilveszteri bűncselekményekből. Kerékpárral hajtott egy nő mellé egy máig ismeretlen elkövető, aki kirántotta a sértett kezéből annak táskáját este 8 óra körül a belvárosban, majd elhajtott zsákmányával, okiratokkal és készpénzzel.

Vashulladékot szeretett volna "elemelni" néhány tolvaj az egyik berekháti telephelyről, ám a rendőrök elfogták őket, egy fóliatelepről pedig golyóscsapok tűntek el 25 ezer forint értékben. Egy lakatlan hétvégi házból pedig horgászfelszerelést loptak, a kár eléri a 200 ezer forintot.

Végül pedig egy december közepén történt bűncselekményről. A Kisérben lévő élelmiszerboltot még a tavalyi esztendő végén fosztották ki, ekkor mintegy félmillió forint értékű élelmiszert, dohányárut és kávét vitt magával a tolvaj, aki azóta ren-dőrkézre került, és az eltulajdonított áru egy része is meglett.

H. V.