2010. január 8.

Székház a Vasutas SC-nek

December 18-án tartotta évzáró ülését a Szentesi Vasutas SC elnöksége. Makra Zoltán, az egyesület elnöke az elmúlt évről az alábbiakat mondta el.

A gazdasági nehézségek az egyesületet sem kerülték el, de mindezek ellenére több sikerélmény érte őket. A legfontosabb, hogy elkészült a klub székháza, amit több éves szervezést, rengeteg társadalmi munkát igényelt. Szerencsére még ma is vannak olyanok, akik hajlandók voltak a saját szabadidejüket feláldozni egy olyan közösségért, akik - remélhetőleg - jól szeretnék érezni magukat itt.

Az egyesület anyagi helyzete jelen pillanatban stabil, amit több pályázat és szponzorok segítségével, valamint a saját források felhasználásával tudnak biztosítani. Vannak hiányosságok. Nyilván a támogatások minden szervezet esetében lehetnének bővebbek, de azzal kell a problémákat megoldani, ami rendelkezésre áll. Vannak olyan problémák a sportpálya körül, aminek a megoldása meghaladja a jelenlegi anyagi lehetőségeket. Az öltözők melegvízzel vagy télen fűtési lehetőséggel - például a gáz bevezetése - történő ellátása, esetleg az egész felújítása, külső segítség nélkül nem valósítható meg. Ez nem csak az egyesület érdeke lenne, hiszen a MÁV Sporttelep a felsőpárti, hékédi és nagyhegyi lakosság, a gyerekek sport és kulturális rendezvényeknek lehetne a központja. Egy füves nagypálya - ahol a rögbisek játszanak és edzenek -, egy villanyfényes salakos kézilabdapálya és egy teniszpálya, valamint a már elkészült klubház várja a látogatókat.

A pályázatok elkészítése, karbantartása nem egyszerű feladat. A pályázati előírások egyre bonyolultabbak, a bejelentett változásokat is körülményesen vezetik át, vagy a megnyert pénzre is hónapokat kell várni. A külső támogatók közül a futsal csapatot eddig támogató MetalCom-R Zrt. az őszszel egyetlen fillért sem utalt át, és a további támogatásról sem nyilatkozott eddig. A Legrand Zrt. következetesen támogatja az egyesület NB I-es futsal szakosztályát, akik a sok nehézség ellenére a középmezőnyben foglalnak helyet. A Biochip támogatása a következő évre szintén megvalósulni látszik. Az ülés hátralevő részében a rögbisek, a vívók és a természetjárók számoltak be az elmúlt időszak eseményeiről és a következő év várható feladatairól.

Garai Sz. Imre