2009. január 23.

FTC, Honvéd, Vasas

Két hetes szünetet követően, január 24-én folytatódik az első osztályú férfi vízilabdázók bajnoki küzdelemsorozata. A Bodrogi Bau-Szentesi VK együttese legutóbb hazai medencében szenvedett vereséget az OSC gárdájától, ami mellett Vass Sándor (képünkön) vezetőedző nem is ment, nem is mehetett el szó nélkül. A mester szerint ilyen teljesítménnyel, amilyet ezen az összecsapáson nyújtottak, nehéz lesz kivívni a bent maradást az OB I-ben. Szerencsére láttuk már ennél jobban is játszani a fiatal társaságot, így a szentesi drukkerek méltán bízhatnak abban, hogy nem lesz gond az élvonalbeli tagság megőrzése.

Három olyan találkozó vár ezúttal a Szentesre, amelyen finoman szólva sem a mieink az esélyesek. Előbb ezen a szombaton a pillanatnyilag harmadik helyen álló Ferencváros vendégei lesznek Horváth Tamásék, egy héttel később a Domino-Honvéd lesz az ellenfél, ugyancsak a fővárosban, majd a tavalyi bajnok, a Vasas látogat városunkba február 11-én. A Bodrogi Bau szempontjából legfontosabb mérkőzést azonban február 14-én, szombaton 18 órakor vívja Vass Sándor együttese, ekkor a Fehérvár Póló SE ellen kellene begyűjteni a bajnoki pontokat. Nem titkoltan erre készül a csapat, és Vass edző erre a találkozóra szeretné leginkább felkészíteni a fiúkat. Az addigi három meccsen az edzéseken gyakorolt játékot, taktikai elemeket szeretné minél nagyobb számban viszont látni a medencében. Csütörtöktől kezdődően már reggeli edzések is szerepelnek a mini alapozás felkészülési programjában. Ezzel párhuzamosan Vass Sándor valamennyi játékosával külön-külön is konzultál azok jelenlegi, és a jövőt illető terveikről, a klub és a játékosok kölcsönös elvárásairól. Érdekesség, hogy csütörtökön egy pszichológus is elbeszélgetett az egész csapattal, segítséget nyújtva ezzel is a jobb teljesítményhez.

A Ferencváros elleni mérkőzésen Ambrus Tamás is szerepelhet, Szabó Levente viszont biztos hogy nem, mivel a sérült ujjáról ezekben a napokban vették le a kötést.

H.V.