2008. október 24.

Kivilágítatlan kerékpárost gázoltak

Büntetőeljárást indított a szentesi rendőrkapitányság egy helybéli férfi ellen, aki az elmúlt szombaton az egyik vendéglátó egység pultosnőjét molesztálta, igaz, csak verbálisan. Amikor udvarlásával nem ért célt, a férfi bedühödött, és betörte a kocsma bejárati ajtaját. Ellene garázdaság miatt indult nyomozás.

Két nő ellen is nyomozás folyik lopás miatt, ugyanis a hölgyek kozmetikumokat szerettek volna kivinni a Tescoból fizetés nélkül. Az áruvédelmi csíkot levették az illatszerekről, ám a biztonsági szolgálat mégis "kiszúrta" őket.

Kerékpártolvajokat fogtak a rendőrök az elmúlt héten. Összesen hét bringát találtak meg náluk, és foglaltak le azon nyomban. Ezek közül négynek már megtalálták a tulajdonosát, három jármű beazonosítása azonban még folyamatban van. Sajnos nem csak megtaláltak kerékpárokat, de újabbat is keresnek a nyomozók, egy bringát ugyan is az egyik tízemeletes hetedik emeletéről vitt el ismeretlen tettes. Az egyik tárolóból pedig egy egyedi összeszerelésű, 650 ezer forint értékű kétkerekű is eltűnt.

Az ünnepi rendezvények a rendezőség által biztosítottak, a forgalomterelésnél, útlezárásoknál azonban jelen lesznek a rendőrség munkatársai.

Végül pedig egy balesetről. A hét elején, hétfőn történt, hogy a 4521-es számú, mindszenti úton egy gépjárművezető autójával előzni kezdett egy, az út közepén, kivilágítatlanul, jelzőmellény nélkül közlekedő kerékpárost, és amikor az előzést követően vissza akart térni a saját forgalmi sávjába, egy szintén az út közepén haladó, szintén kivilágítatlan kerékpárost elgázolt. A bringás súlyos sérüléseket szenvedett, a gépkocsiban keletkezett anyagi kár pedig 500 ezer forint. A rendőrség munkatársai továbbra is kiemelten ellenőrzik - nappal és az éjszakai órákban egyaránt - a kerékpárosokat és a gyalogosokat, hogy azok betartják-e a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat. És bármilyen meglepő is egyesek számára, a sétálóutcában továbbra is tilos a kerékpározás.

H.V.