2008. október 24.

Nincs igazi megmérettetés

Női kézilabda

A tavalyi megyei bajnokságban az öt csapatos mezőnyben harmadikok lettek a szentesi kézilabdások, az idei idényben azonban kevesebb résztvevő, csupán 3 induló között zajlik a verseny. A Szentesi Kinizsi női kézilabda csapata a megyei szövetség részéről erős csapattoborzásra számított, ez azonban sajnos nem volt sikeres.

A játékosok mindenképp az országos szövetség által szervezett bajnokságban szerettek volna elindulni, annak ellenére, hogy csak három gárda mérkőzik folyamatosan egymással. Az edzőtől, Debreczeniné Maruzsán Esztertől megtudtuk, gondolkodtak azon is, hogy másik megyei bajnokságban neveznek, de ez lényegesen több anyagi forrást igényelt volna, például a magasabb bírói-, illetve az útiköltségek miatt.

- Rengeteget játszunk annak ellenére, hogy csak három csapat méri össze folyamatosan tudását. Így is megvan a megfelelő mérkőzésszám, de a mezőny magas létszáma is jobb teljesítményre sarkallna minket. Eddig két hazai mérkőzésünk volt, a Makóval szemben vesztettünk. Nagyon jó csapattal indultak, újra fel szeretnének kerülni az országos bajnokságba. Vereségünk ellenére azt gondolom, hogy a következő összecsapást nyertesként zárhatjuk velük szemben. A két együttes között különbség volt az is, hogy náluk tizenhatan vannak a kispadon, mi pedig maximum tizenketten, s ez nagyon kevés. A hódmezővásárhelyi gárda utánpótlásától is kikaptunk, de ők is verhetők - mondta el lapunknak Sipos Mariann áttörő, intéző aki örömmel számolt be arról is, hogy szponzori támogatással nemrég sikerült két garnitúra új mezt beszerezni és labdákat is kapott az egyesület.

A női kézilabdacsapat létszáma a tavalyihoz képest bővült, tízen, tizenketten rendszeresen játszanak a mérkőzéseken, idén már kapus gondokkal sem küszködnek, három hálóőrük van. A szentesiekhez visszatért Kocsis Ivett, Sugár Erika és Sugár Gabi is. Borbás Edit a mindszentiektől igazolt át hozzájuk még tavasszal, tehát erősödött a csapat, csak nincs olyan bajnokság ahol igazán meg tudnák mérettetni magukat. Jövőre azonban összevont bajnokságban akarnak szerepelni. Ősszel sikerült utánpótlás csapatot is elindítani, ami Ambrus Erzsébetnek és Debreczeninél Maruzsán Eszternek köszönhető. Az ifjúság rendkívül magas, 15-20 fős létszámmal szerdánként 4 és 5 óra között edz a sportcsarnokban, míg a felnőtteknek szintén szerdán 17-től 16 óráig, valamint csütörtökön délután 4 órától fél 6-ig vannak edzéseik. A kézilabda csapat vezetésének tervei között szerepel, hogy jövő nyáron ismét megrendezik az ifi kézilabda tábort - az idei tábor létrejöttéért köszönet illeti a kistérséget -, illetve a fiúkhoz hasonlóan részt vennének egy kistérségi bajnokságban is, hiszen ezzel a fiatalabbak is játéklehetőséghez jutnának, és ha ott ügyesen szerepelnek később a megyei bajnokságban is el lehetne indítani őket.

Cseh-Lakos